ЗСУ задіяли танки Leopard 2A4 для оборони Курахового (ВІДЕО)

Вчора,   23:31    878

Противник продовжує планомірне просування вперед на Донеччині. Командування ЗСУ вирішило залучити до оборони Курахового 33-ю ОМБр, на озброєнні якої стоять німецькі танки Leopard 2A4.

Бійці бригади повідомили, що нещодавно ворожий БТР-80 зробив спробу просування на південь від Максимільянівки. Переміщення окупантів зафіксував український безпілотник. Екіпаж БТР-80 помітив літальний апарат. Солдати почали ховатися від нього поряд із бронетранспортером. У цей час український Leopard 2A4 висунувся на зручну вогневу позицію, після чого розстріляв БТР-80 з гармати прямим наведенням.

Останні новини:  Сумські патрульні допомогли ліквідувати наслідки ворожих обстрілів (відео)

33-та бригада є кадровою. Вона була сформована в Ужгороді у 2016 році. Бригаду було розгорнуто після початку повномасштабної війни. 2023 року бійці 33-ї ОМБр брали участь у боях на Запорізькому напрямку.

На озброєння бригади танки Leopard 2A4 надійшли минулого року. Бійці встановили на них додатковий захист «Контакт-1». Навісні блоки динамічного захисту не дають кумулятивному струменю пропалити броню. При попаданні в блоки кумулятивного снаряда вони детонують, завдяки чому струмінь розсіюється.

Останні новини:  Поки сім'я полетіла у відпустку: у Британії перекрили 8 автострад через собаку, що втік (відео)