Світовий Конґрес Українців поповнився організацією з Лівану

Сьогодні,   17:15    124


ску

Громада українців Лівану стала повноправним членом Світового Конґресу Українців.

“Рада директорів СКУ прийняла рішення про вступ громадської організації “Громада українців Лівану” до складу СКУ на правах повноправного члена зі статусом української крайової організації”, – повідомляє веб-сторінка Світового Конґресу Українців.

Громадську організацію “Громада українців Лівану” засновано в 2016 році. Із жовтня 2023 року вона є асоційованим членом СКУ.

Останні новини:  Ізраїль відклав “помсту” Ірану за ракетний обстріл, The Times дізналось причину

“За час існування громади було створено співочі колективи “Онуки” та “Паляниця”, танцювальний гурт “Весна”, а також суботню Українську школу в Лівані імені Агатангела Кримського, де навчаються діти як з Лівану, так і з Сирії”, – розповіла Ірина Висота-Жарамані, голова організації.

Громада також реалізувала проєкти з видання перекладів українських книг арабською мовою, серед яких “Українсько-арабський словник”, поетичні твори Івана Франка та Лесі Українки, а також історичні праці Агатангела Кримського.

Крім того, громада активно організовує різноманітні культурні події, святкує значущі дати, проводить виставки, концерти, фестивалі та майстер-класи. В умовах війни з 2014 року члени організації активно підтримують українських військових, організовуючи збори коштів для потреб ЗСУ, дитячих будинків та цивільних.

Останні новини:  У США помер відомий турецький опозиціонер Ґюлен

З початку повномасштабного вторгнення Росії громада неодноразово проводила акції протесту під стінами російського посольства та на головній площі Бейрута.

“Організація невтомно працює над згуртуванням українців у Лівані та збереженням української мови, культури, історії й традицій”, – розповіли в СКУ.


pb-news.info