Детальніше про технологію Tap to Phone

96

Технологія Tap to Phone — це сучасний метод безконтактних платежів, реалізувати який можливо за допомогою смартфону, а не встановленого класичного POS-терміналу. Так званий альтернативний термінал у смартфоні не тільки дозволяє швидко приймати оплату за надані послуги й товари без використання дороговартісного обладнання, але й ще додатково виконувати свої зобов’язання перед державою щодо фіскалізації всіх господарських операцій.

Що таке технологія Tap to Phone?

Технологія Tap to Phone з’явилися в нашій країні ще в 2019 років. І фактично до цього часу розповсюдилася серед представниками малого та середнього бізнесу. Це інноваційно корисний та прийнятний для бізнесу варіант прийому платежів від клієнтів, який можливо забезпечити лише при наявності смартфону, мобільного додатку та інтернету. Ніяких терміналів, класичних касових апаратів, принтерів тощо не потрібно. Фактично, такий варіант доступний для всіх, в тому числі для ФОПів.

Технологія Tap to Phone, яка реалізується через певний додаток, ідеально підійде для:

  1. курьєрів;
  2. організаторів масових свят;
  3. таксистам;
  4. страховим агентам;
  5. тощо.

Сутність методу в тому, що спожив конкретного товару чи послуги може оплатити товар на місці. А продавець цієї послуги чи продукції може прийняти безготівковий платіж за допомогою наявного смартфону. Ніякі інші девайси непотрібні. І перевага в тому, що такі операції повністю відповідають чинному законодавству. Встановлений застосунок повністю синхронізується з ДПС, тоюто всі операції повністю підлягають фіскалізації.

Як працює дана технологія?

Реалізація зазначеної технології можлива лише при наявності смартфону. Головне — він повинен підтримувати NFS-платежі. Ніяких додаткових вимог до мобільного телефону немає.

Особливості Tap to Phone:




  1. продавець встановлює на мобільний телефон конкретний застосунок з урахуванням особливостей еквайрингу банку, який обслуговує бізнес;
  2. при здійсненні оплати в застосунки спочатку вказується сума оплати, потім споживач просто прикладає свій смартфон до смартфону продавця;
  3. операція проводиться через застосунок, фіксується автоматично в ДПС, відбувається безпосередній платіж;
  4. електронна копія чеку надсилається покупцеві в месенджер або електронну пошту.

Все це відбувається за лічені секунди. Фактично для самого продавця немає ніякої різниці, окрім формату отримання чеку. При POS-терміналі — це паперовий чек, при Tap to Phone — електронний.

Для справедливості слід зазначити, що Tap to Phone ідеально підійде для представників малого та середнього бізнесу із середньою кількістю операцій. Якщо мова йде про великий бізнес та велике навантаження у сфері проведення господарських операцій з оплати, то необхідно або поєднувати Tap to Phone та POS-термінал, або здійснювати все ж таки оплату через POS-термінал. Причина — POS-термінал тільки приймає оплату, інших функцій він не виконує. Смартфон же додатково має велику кількість додатків, виконує велику кількість функцій.

Переваги використання Tap to Phone для бізнесу

Серед основних переваг Tap to Phone для бізнесу слід виділити наступні:

  1. Економія коштів. Використання POS-терміналу потребує певних витрат — від 12-15 тис. грн за один термінл. Встановлення ж додатку на смартфоні не потребує додаткових вкладень.
  2. Зручність. Продавець має змогу запропонувати покупцеві зручний та сучасний спосіб безконтактної оплати, що певним чином впливає і на прибутковість бізнесу.
  3. Легкість у використання. Продавцю не потрібно мати певні знання з проведення оплат, достатньо увійти в застосунок та ввести суму. Зручний варіант оплати для двох сторін — продавця та покупця.

Все це і пояснює популярність Tap to Phone серед бізнесу.