За $30 000: легендарний виробник ралійних автомобілів створив електричний фургон

06.09.2024   14:31    534

Компанія Prodrive свого часу робила круті речі. Інженерна фірма з Оксфордширу, Англія, розробила приголомшливий рестомод P25 на базі Subaru, кілька гоночних автомобілів у специфікації Ле-Мана, декілька вантажівок для “Дакар” та, звісно, ​​легендарні ралійні автомобілі Subaru Коліна МакРея. Тепер Prodrive об’єднується з Astheimer Design для розробки електричних фургонів.

 

Спільний проект називається Elm Mobility, і першим продуктом цього партнерства є електричний фургон Evolv. За концепцією новинка повинна використовуватись, як транспортний засіб “останньої милі”.

Останні новини:  Volvo припинив послуги підписки на автомобілі

Основний вантажний відсік фургона може вмістити вантаж вагою до 150 кг. Водій сидить в одномісній кабіні з величезним вітровим склом. За словами авторів, Evolv відповідає стандартам безпеки N1 у Європі. Він також обіцяє бути одним із найпотужніших та найефективніших електромобілів у категорії L7e.

Останні новини:  Renault Austral показав оновлення на тестах

Батарея ємністю 20,0 кВт*год забезпечує машині запас ходу у 160 км, що цілком достатньо для доставки на короткі відстані. Підключення до зарядного пристрою Type 2 дозволяє зарядити батарею фургона менш ніж за дві години. Максимальна швидкість авто становить лише 80 км/год.

Наразі фургон Elm Evolv — це лише концепт-кар, але серійне виробництво авто заплановано на 2028 рік. Наразі компанія працює з інвестором із США, щоб створити невеликий парк електричних фургонів у США, але більшість із них залишиться в Європі. Elm планує виробляти 10 000 одиниць щорічно до 2030 року, а ціни починатимуться від позначки у 30 000 доларів.

autogeek.com.ua

Останні новини:  Автомеханік розкрив спосіб, як уникнути серйозних поломок у будь-якій машині





1111529