Варення з мармеладними шматочками груші та апельсинів краще

16.09.2024   10:31    218

А коли фрукти під час варіння перетворюються на майже мармеладні шматочки, це варення стає справжнім витвором мистецтва, який так і хочеться намазати на свіжий тост чи додати до чашки чаю.

Інгредієнти

  • 1 кг стиглих груш (сорт на ваш вибір, але найкраще підійдуть м’які сорти)
  • 2 апельсини (разом з цедрою)
  • 1 кг цукру
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 100 мл води
  • 1 пакетик ванільного цукру (10 г) для легкого аромату

Приготування

Варення з груші та апельсинів

Вибирайте стиглі груші, які легко нарізати, але не переспілі. Ретельно вимийте фрукти, відчистьте їх від шкірки та серцевини та наріжте кубиками розміром приблизно 1,5 см — ці шматочки при варінні перетворяться на майже мармеладну структуру.

Останні новини:  Смачний, домашній пляцок на свята

Далі зріжте цедру з апельсинів, намагаючись залишити білу частину якомога менше, щоб уникнути гіркоти. Цедру подрібніть на дрібні смужки або натріть на тертці. Самі апельсини звільніть від шкірки й білих прожилок, а тоді наріжте на невеликі шматочки, видаляючи кісточки.

У зручній за розміром каструлі змішайте груші, апельсини, цукор і лимонний сік. Дайте фруктам постояти 2-3 години, щоб вони пустили рідину і цукор почав розчинятися. Після того влийте воду і поставте на повільний вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли варення закипить, варіть його 10-15 хвилин, знімаючи пінку. Потім вимкніть вогонь і дайте охолонути протягом 5-6 годин.

Останні новини:  Мої фірмові кабачки з найсмачнішою начинкою

Після охолодження, знову доведіть його до кипіння. Варіть ще 10-15 хвилин, доки шматочки груш і апельсинів почнуть набувати напівпрозорого вигляду, а сироп стане густішим. Це і є той момент, коли груші починають набувати мармеладної текстури. Додайте ванільний цукор і знову проваріть декілька хвилин.

Перевірте густоту варення — капніть трохи на холодну тарілку: якщо крапля не розтікається, варення готове. Розлийте його по стерилізованих банках, закрийте кришками та дайте охолонути при кімнатній температурі.





odnaminyta.com

Останні новини:  Якщо до курячого філе додати 1 фрукт, вийде купа відбивних