Як приготувати томатний сік на зиму: рецепт із соковижималкою та без неї

17.09.2024   15:31    630


Широко відомо, що магазинні соки не можуть похвалитися ідеальним складом. Однак останніми роками до цього додалася висока вартість цього товару, а тому стало знову вигідніше готувати деякі його види вдома. Розглянемо, як приготувати томатний сік на зиму своїми руками, пише уніан.

Сік томатний на зиму – рецепт із соковижималкою

Найпростіше готується томатний сік на зиму через соковижималку – це швидко і легко.

Для початку підготуйте свіжі стиглі помідори. Вимийте їх ретельно під холодною водою. Наріжте овочі на шматочки для зручності та пропустіть їх через соковижималку.

Останні новини:  Всього 2 год мені знадобилося, щоб закрити 24 банки огірків

Після того, як усі помідори оброблені, отриманий сік прокип’ятіть протягом 20 хвилин, посоліть і поперчіть за смаком, а потім закатайте в стерилізовані банки.

Томатний сік на зиму – рецепт без соковижималки

Не у всіх є можливість придбати дорогу техніку, проте це не означає, що потрібно відмовитися від приготування. Томатний сік на зиму через м’ясорубку або перебитий блендером вийде нітрохи не гіршим.

Якщо не знаєте, як закрити томатний сік на зиму, то ось покроковий рецепт.

Останні новини:  Ліниві хачапурі на сковороді за кілька хвилин: простий рецепт

Для приготування візьміть:

  • помідори – 5 кг;
  • сіль – 2 ст.л.;
  • цукор – 1 ч.л.;
  • чорний перець – щіпка.

Промийте, переберіть і очистіть стиглі овочі. Розріжте їх на частини. Для подрібнення можна використовувати блендер або м’ясорубку.

Потім майбутній сік потрібно очистити від усього зайвого – процідіть його через дрібне сито або марлю. Це необхідно, щоб прибрати насіння і шкірку.

Останні новини:  Жульєн на сковороді

Перелийте отриману масу в каструлю, додайте спеції. Скільки варити томатний сік на зиму – близько години на повільному вогні.

Перелийте гарячий сік у стерилізовані банки, закатайте їх і поставте в гарячу воду на 20 хвилин для додаткової стерилізації.

Залиште банки до повного охолодження, потім перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання.


chasdiy.org