Мій пиріг з секретом: тісто на молоці, а варення вниз ніколи не опадає

Вчора,   19:31    217

Вам знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 100 мл молока;
  • 120 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 80 мл олії;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 300 г варення.
Заливний пиріг зі сливовим варенням

Щоб приготувати заливний пиріг зі сливовим варенням, треба скористатися однією порадою. Тоді варення не опуститься донизу, а залишиться в середині випічки й смакуватиме до чаювання з друзями чи родиною.

Заливний пиріг зі сливовим варенням

Пиріг виходить м’якеньким, пористим. Починайте готувати з тіста. Задля цього у миску просійте 200 г борошна. Розпушувач теж пропустіть крізь сито. Перемішайте сухі інгредієнти.

Останні новини:  Тісто-хіт на вареники і пельмені

Тепер в іншу мисочку вбийте яйця та всипте цукор. Ще додайте дрібку солі й збийте вінчиком. Коли маса набуде однорідності, акуратно влийте молоко та олію. Ретельно перемішайте.

Заливний пиріг зі сливовим варенням

Починайте додавати борошно з розпушувачем частинами. Кожну порцію вмішуйте в яєчну масу, лише після цього додавайте наступну. Має вийти тісто, що за консистенцією нагадує густу сметану.

Останні новини:  Чи можна приготувати котлети без яєць

Розділіть його на 2 рівні частини. Візьміть форму 27х15 см. Вистеліть її пергаментом. Змастіть низ і боки олією. Вилийте половину тіста й розрівняйте верх. Поставте у духовку, розігріту до 200 градусів. Увімкніть, щойно почнете роботу.

Заливний пиріг зі сливовим варенням

Витримайте 10 хвилин. Після цього дістаньте з духової шафи. Викладіть варення. Можете брати сливове, абрикосове, вишневе – будь-яке без кісточок. Легенько розподіліть по нижньому підсушеному коржу, не доходячи до країв на 1-2 см.




Вилийте другу частину тіста, розрівняйте і поверніть до духовки. Виставте 180 градусів. Запікайте 40 хвилин. Коли пиріг із варенням прохолоне, розріжте його на порційні шматочки й подавайте до столу.

Останні новини:  Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала


odnaminyta.com