Місію виконано: на Землю повернувся мільярдер, який здійснив перший непрофесійний вихід у космос

Вчора,   20:30    868

Екіпаж чотирьох туристів-космонавтів місії Polaris Dawn компанії SpaceX успішно повернувся на Землю. У ході місії вперше в історії двоє непрофесійних астронавтів здійснили вихід у відкритий космос.

Про це пише УП.Життя.

Як повідомляє The Guardian, перед світанком 15 вересня капсула SpaceX опустилася у води Мексиканської затоки, що поблизу Флориди, США.

«Приводнення Dragon підтверджено! Із поверненням на Землю», – повідомили в компанії.

Завдяки цьому на Землю успішно повернулися чотири непрофесійні астронавти – підприємець та мільярдер Джаред Айзекман, інженерки SpaceX Сара Джілліс та Анна Менон, а також колишній пілот Військово-повітряних сил США Скотт Потіт.

Останні новини:  Не чіпали століттями: британець знайшов у землі надзвичайно рідкісні монети

«Місію виконано», – сказав один з членів екіпажу, коли капсула опинилася у воді.

10 вересня відбувся запуск космічної ракети Crew Dragon з аеродрому Космічного центру імені Джона Кеннеді, що в штаті Флорида.

Два дні потому Джаред Айзекман та Сара Гілліс здійснили перший комерційний вихід у відкритий космос.

Під час цього люк капсули космічного корабля був відкритий лише протягом 30 хвилин.

Останні новини:  Єгипетські фараони луснуть від заздрощів: знайдено нефритовий костюм для загробного життя

Айзекман вийшов у відкритий космос до пояса. Разом із Сарою Гіллс, що стояла за ним і протягом кількох хвилин згинала та розгинала кінцівки, чоловік випробовував новий скафандр SpaceX.

Астронавти-аматори при цьому перебували на висоті 740 кілометрів над Землею, що вище ніж Міжнародна космічна станція та телескоп Хаббл.

У компанії вважають, що ця коротка місія стала відправною точкою для випробування технології скафандра для майбутніх, більш тривалих подорожей на Марс.

Останні новини:  Золоті монети знайшли у незвичайному місці

Джаред Айзекман та Сара Гіллс стали 264-ю та 265-ю людиною, які здійснили вихід у відкритий космос з 1965 року. Досі це робили виключно професійні астронавти.