Самотня бабуся відмовляється покидати знищене село, їй скидають воду та їжу дронами (відео)

Вчора,   19:23    1400

У селі Глибоке на Харківщині, яке майже знищене внаслідок бойових дій, залишилася жити одна літня жінка. Частину населеного пункту контролюють російські окупанти, саме там й проживає бабуся, але вона відмовляється евакуюватися. Про це повідомили в оперативно-тактичному угруповуванні військ «Харків».

За словами військових, жінка мешкає у вцілілому підвалі одного з розбомблених будинків разом із кількома курками. Вона щодня потерпає від обстрілів, не маючи належних умов для життя. Припускають, що харчується вона залишками домашніх консервацій.

Останні новини:  Парамедики поліції Костянтинівки допомогли постраждалим після обстрілу (відео)

Українські військові намагаються допомогти жінці, періодично скидаючи з дронів пляшки з водою та їжу.

«Це ж ні помитися, ні приготувати поїсти. Я не уявляю її мук, і ці обстріли кожного дня», — зазначає один з захисників.

Військові сподіваються на звільнення села та можливість надати жінці необхідну допомогу. Причини, з яких бабуся відмовляється від евакуації навіть на російський бік, наразі невідомі.

Глибоке розташоване недалеко від україно-російського кордону, за 8 км трасою на північ від села Липці і приблизно за 40 км трасою на північ від центру Харкова. До війни в цьому селі проживало близько 1,2 тис. людей.

Останні новини:  В Ізюмському районі горить щільно замінований ліс (Відео)

Село розташоване саме на Липецькому напрямку, де з 10 травня російські війська почали наступальну операцію. Росіянам вдалося просунутися до Липців, де вони були зупинені ЗСУ.