Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні 2023 року. На борту було п’ятеро людей. Про це пише The Independent.

Берегова охорона США опублікувала відео, на якому вперше показано підводний апарат Titan після його смертоносного вибуху в червні 2023 року. На відео можна побачити зламаний хвостовий конус на дні Атлантичного океану, а навколо конуса видно фрагменти судна. Зображення були представлені, коли влада відкрила публічні слухання у справі про загибель п’яти осіб, які перебували на борту.

Останні новини:  Генасамблея ООН закликає Ізраїль вийти з Палестини

На слуханнях Берегової охорони США у справі про катастрофічну глибоководну подорож до місця аварії «Титаніка», Девід Локрідж, колишній директор OceanGate – американської компанії з підводних робіт, яка розробила судно, – дав свідчення. Він сказав, що у нього «немає жодної впевненості» в надійності конструкції Titan. Локрідж також заявив комісії з розслідувань, що «всі стандартизовані правила і положення» були порушені, оскільки компанія щосили намагалася проштовхнути запуск з метою отримання прибутку.

Останні новини:  Трамп анонсував зустріч з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді

«Було неминуче, що щось мало статися. Питання було тільки в тому, коли це станеться», – додав Локрідж. Він – один із 10 колишніх співробітників OceanGate серед 24 свідків, які дають свідчення на двотижневому слуханні, що відновиться в четвер.

Берегова охорона також опублікувала відео аварії підводного човна Titan. На кадрах видно, як його понівечений хвостовий конус лежить на дні океану. Відео, зняте 22 червня 2023 року, стало «переконливим доказом катастрофічної втрати» на борту судна, йдеться в повідомленні Берегової охорони.




expert.in.ua

Останні новини:  Польські прикордонники заявили, що не затримували Усіка в аеропорту Кракова