Медик попередила про продукти та напої, які заважають засипанню у літньому віці

Вчора,   23:34    809


Дієтолог: вживання жирної та смаженої їжі заважає людям похилого віку нормально засипати.

Фахівець розповіла в інтерв’ю, що вживати їжу останній раз на день слідує за 4 або 3 години до відправлення до сну. Якщо через деякий час після вечері починає відчуватися голод, його можна вгамувати легким перекусом.

Останні новини:  Південну Африку замело снігом


«Безпосередньо за півгодини до сну можна випити півсклянки кисломолочного напою або з’їсти йогурт без добавок та цукру», – сказала лікар.

Людям похилого віку лікар порадила утримуватися від вживання ввечері смажених та жирних страв.

Занадто жирна, смажена, калорійна їжа, наприклад, із майонезними заправками, перевантажує шлунково-кишковий тракт. Ці продукти порушуватимуть сон літньої людини, тому що в нічний час травна система продовжить працювати.

Також дієтолог попередила про напої, що заважають засипанню у літньому віці. Щоб не погіршувати сон, увечері краще не пити ні кави, ні чаю, наголосила лікар. Вона додала, що пізно ввечері, напередодні сну, потрібно з обережністю пити навіть чисту воду – випита у великій кількості, вона створить навантаження для нирок, що може спровокувати нічні пробудження через потребу в туалеті з подальшою неможливістю знову заснути.

Останні новини:  Найбільшу на планеті пустелю заливають зливи: до чого це може призвести

Дієтолог резюмувала: будь-які напої правильніше пити в період активної фази дня, щоб дати можливість тілу вчасно позбавитися продуктів виділення.


ua-novosti.info