Компанії Chrysler і Dodge готують два нові кросовери

06.09.2024   14:00    271

Dodge випустить Durango нового покоління або ж його наступника: за даними газети Windsor Star, в його основу ляже архітектура STLA Large, а збирати новинку будуть на заводі Windsor Assembly Plant. Chrysler, у свою чергу, побудує новинку на “візку” STLA Medium. Новий кросовер складе компанію вену Pacifica, який зараз є єдиною моделлю Chrysler.

Трирядний кросовер від Dodge розділить платформу STLA Large з нинішнім Charger. Очікується, що в його гаму теж увійдуть і двигуни внутрішнього згоряння, і повністю електричні агрегати.

Останні новини:  Названо найпопулярніший штраф для водіїв у великих містах

Якщо моделі розділять “техніку”, то новинку запропонують з батареєю ємністю 100,5 кіловат-години і установкою потужністю до 637 кінських сил (849 Нм крутного моменту). Альтернативою може стати трилітрова “шістка” Hurricane. На Charger вона розвиває до 558 сил.

Нинішній Durango знімуть із виробництва у 2027 році.

Останні новини:  Renault Austral показав оновлення на тестах

На тому ж заводі у Вінсорі на конвеєр встане дворядний кросовер Chrysler. “Середня” платформа STLA дає змогу будувати автомобілі довжиною від 4,3 до 4,9 метра, з акумулятором ємністю до 98 кіловат-години і запасом ходу до 700 кілометрів. Привід у таких машин може бути переднім або повним, потужність – від 218 до 387 сил.

Днями Stellantis розвіяв тривогу багатьох, запевнивши, що всі 14 марок, які йому належать, залишаться в строю – принаймні поки що. Це стосується і Dodge з Chrysler, яких аналітики назвали претендентами на виліт. При цьому лише місяць тому керівництво Stellantis заявляло, що більше не може дозволити собі утримувати бренди, які не приносять прибутку.

Останні новини:  ТОП-5 кросоверів з найнадійнішими варіаторами

nnews.com.ua






1111529