Збройні сили Сербії посилюють захист піхоти за допомогою BOV OT M-21 місцевої розробки

18.08.2024   11:21    475

Навчання з використання та технічного обслуговування BOV OT М-21 зараз тривають, насамперед у складі Першої бригади Сухопутної армії. На початковому етапі навчання зосереджується на постійному екіпажі, що складається з командира (який також виконує функції навідника) і водія.

Далі відбудуться тренування з піхотними підрозділами на борту, а також тактичні навчання в реальних умовах та відпрацювання бойових стрільб. Ці комплексні навчальні заняття спрямовані на повну підготовку особового складу ЗСУ до ефективного використання BOV OT M-21 як у самостійних операціях, так і в скоординованих зусиллях з іншими військовими силами.

Останні новини:  У Лівані назвали кількість жертв вибухів пейджерів і рацій

BOV OT M-21 представляє останню еволюцію давньої серії BOV, спочатку розробленої в колишній Югославії та досі виробляється в Сербії. З моменту появи в 1985 році серія BOV була ключовим компонентом сербської армії з різними спеціалізованими варіантами, розробленими для задоволення різних оперативних потреб.

BOV OT M-21, вперше запущений у 2023 році, є значним прогресом у серії, пропонуючи покращений захист і мобільність

BOV OT M-21, вперше запущений у 2023 році, є значним прогресом у серії, пропонуючи покращений захист і мобільність. Він оснащений двигуном Cummins ISB 6.7 EU 3 потужністю 285 кінських сил і оснащений семиступінчастою автоматичною коробкою передач із системою приводу 4×4, здатною блокувати всі три диференціали для кращої роботи на бездоріжжі.

Останні новини:  “Це просто робота”: екс-держсекретар США пояснив, як Трамп збирається розмовляти з Путіним

На сьогоднішній день випущено і перебуває на озброєнні більше десяти одиниць BOV OT М-21. Ці машини були інтегровані до складу Першої бригади, де постійне навчання забезпечує підготовку особового складу до ефективного використання БОВ ОТ М-21 у різних сценаріях бойових дій.

Представлення BOV OT M-21 є частиною ширших зусиль збройних сил Сербії щодо модернізації їхнього військового потенціалу, як продемонструвала нещодавня презентація нового та модернізованого озброєння та обладнання в Центрі випробувань озброєння та військової техніки в Нікінці.

Останні новини:  Парламент Швейцарії збільшив фінансування армії більш як на €4 мільярди
Очікується, що ці нові придбання покращать оперативну ефективність ЗСУ на різних теренах і в бойових ситуаціях
Очікується, що ці нові придбання покращать оперативну ефективність ЗСУ на різних теренах і в бойових ситуаціях

Зусилля щодо модернізації техніки також включають додавання бойових броньованих машин Miloš 4×4, модернізованих бойових машин піхоти BVP M-80AB1 та зенітних систем PASARS.




Очікується, що ці нові придбання підвищать оперативну ефективність збройних сил Сербії на різних теренах і в різних бойових ситуаціях. Крім того, піхотні підрозділи SAF отримали нові модульні автоматичні кулемети M20, гранатомети 40/6 і пістолети EZ-9, що ще більше підвищило їх вогневу міць і точність.


wheel-news.com