Закручую на зиму 30 банок помідорів без води та оцту

13.08.2024   23:00    71

Виявляється, помідори можна закручувати не лише без оцту, але й без води. Ці два інгредієнти легко замінюються яблучним соком. Тут вам і рідина, і кислота. Тож баночки стоятимуть усю зиму.

Вам знадобиться:

  • 1,3 кг помідорів;
  • 1 л яблучного соку;
  • 1 ст.лож. з гіркою солі;
  • 2 лаврових листочки;
  • 6 горошин духмяного перцю;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. цукру.
Помідори на зиму з яблучним соком без оцту

Щоб приготувати помідори без оцту, ретельно вимийте слоїки. Після цього простерилізуйте їх. Кришки прокип’ятіть. Викладіть на дно банок лавровий лист і горошки духмяного перцю.

Останні новини:  Рецепт шоколадного печива з яблучним джемом

Заповніть банки помідорами. Тепер беріться до приготування маринаду. У каструльку влийте яблучний сік. За бажанням, можете замінити його яблучно-виноградним напоєм. Всипте цукор, якщо сік вам видається кислуватим. Якщо він солодкий, можете зовсім не класти цукор.

Помідори на зиму з яблучним соком без оцту

Доведіть маринад до кипіння. Залийте киплячим розчином помідори. Накрийте банки кришками. Нехай постоять так пів години. Після цього, скориставшись кришкою з отворами, злийте маринад назад у каструлю. Ще раз закип’ятіть. У слоїки з помідорами додайте зубці часнику, які попередньо обчистьте.

Останні новини:  Як правильно солити сало, щоб воно було м’яким
Помідори на зиму з яблучним соком без оцту

Ще раз залийте киплячий маринад у томати. Закрутіть банки. Переверніть прямо на столі й закутайте в товсту теплу ковдру. Коли повністю охолонуть, перенесіть їх у льох чи комору, де сухо й прохолодно.

Помідори на зиму з яблучним соком без оцту

З такої кількості продуктів має вийти 2 літрові баночки. Якщо хочете зробити більше заготівлі на зиму, збільшуйте пропорційно інгредієнти. Виходить дуже смачно. Такими помідорчиками без оцту можуть ласувати навіть діабетики. Робіть якомога більше слоїків, бо може не вистачити всім охочим.





odnaminyta.com

Останні новини:  Як засолити оселедець в домашніх умовах: смачний рецепт