Які помилки здійснюють садоводи підживлюючи туї

27.08.2024   23:11    197

Виростити вічнозелену рослину на присадибній ділянці – не найголовніше завдання. Важливіше зробити так, щоб хвойні залишалися зеленими та взимку та влітку. Хвойні рослини також страждають від заморозків, як і плодові культури, і так само потребують підгодівлі.

Подробиці

Найбільш популярні в ландшафтному дизайні туї. Їх висаджують для створення живої огорожі або просто для прикраси ділянок.

Разом з ними популярні ялівець, кипариси та інші культури.

Останні новини:  Вирощувати ці 3 рослини – суцільне задоволення

Чим підгодовувати

Існує безліч професійних добрив, що дозволяють підтримати тую в нормі.

Це «Флоровіт», «Фертика», «Зелена голка», «Агрікола», а також відомі городникам калімагнезія, сульфат магнію, гумат калію, мульча, а також компост та біогумус.

Спеціальні добавки використовуються за інструкцією.

Мульча

Зазвичай для мульчування використовується торф, листовий перегній або компост.

Важливо, щоб у компості не було бур’янів з насінням, харчових відходів та бадилля овочевих культур.

Коли удобрювати

  1. Починати потрібно навесні, добриво вносять 4-5 разів. Це може бути «Флоровіт» чи інші комплексні добавки. У цю ж пору додають калімагнезію (40 г на 1 кв. м) або сульфат магнію (20 г на 10 л води). Потім вносять мульчу або компост.
  2. Наступні підживлення проводять протягом літа, не рідше ніж 2 рази на 30 днів. Як правило, добрива вносять під корінь або проводяться обприскування препаратами “Фертика Літо”, “МікроМікс”, “Бона Форте” та іншими.
  3. Остання за сезон підгодівля вноситься восени. Важливо встигнути до настання заморозків та промерзання ґрунту.
Останні новини:  Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі

У цей час хвойні потребують добавок на основі калімагнезії або суперфосфату, але підійде і комплексне осіннє добриво для хвойних.

Таким чином можна допомогти вічно зеленим відновитися після холодів, красиво рости влітку та підготуватися до нової зимівлі.