У РФ жінок вирішили масово перевірити на фертильність

13.09.2024   18:41    815

У РФ жінок вирішили масово перевірити на фертильність

Фото: gettyimages

У РФ дає збій принцип «баби ще народять»

Москвичек, без жодних пояснень, відправляють здавати аналізи, щоб перевірити їхню здатність зачати дитину.

Після різкого падіння народжуваності росіянок почали направляти на здачу аналізу на антимюллерів гормон (АМГ), який визначає рівень фертильності. Такі направлення без жодних пояснень почали, зокрема, отримувати мешканки Москви, повідомляє The Insider.

Видання зазначає, що у направленнях не було зазначено, чому їм потрібно здати саме цей аналіз. Одна з москвичок, яка народила дитину півроку тому, зазначила, що із 20 її знайомих такі направлення отримали 19.

Останні новини:  Кремль відреагував на можливий замах на Трампа

У квітні російський уряд доручив регіонам провести перевірку репродуктивного здоров’я громадян: МОЗ дало рекомендації щодо диспансеризації росіян фертильного віку для оцінки їхньої здатності до дітонародження. Перевірка стосується чоловіків та жінок віком від 18 до 49 років. Жінок направлятимуть у жіночі консультації та до акушерів-гінекологів, чоловіків – до урологів чи хірургів, які пройшли підготовку з питань репродуктивного здоров’я.

У рекомендаціях МОЗ зазначено, що жінок консультуватимуть з питань репродуктивного здоров’я та мотивуватимуть на народження дітей, а чоловікам належить складати спермограму при виявленні патологій. Влада розраховує охопити цими процедурами близько 6 млн росіян до кінця року.

korrespondent.net

Останні новини:  На Росії у 2024 році впали темпи вербування в армію, – британська розвідка



1111529