Skoda назвала ім'я нового маленького кросовера

21.08.2024   21:00    293

Невеликий бюджетний кросовер Skoda вперше анонсувала у лютому, а тепер оприлюднила назву моделі – Kylaq. Вона походить від санскритського слова «кристал».

В основу нового кросовера ляже платформа MQB-A0-IN (спрощена версія глобальної MQB), на якій базуються кросовер Skoda Kushaq та седан Skoda Slavia. Також відомо, що Kylaq виявиться меншим і дешевшим за Kushaq: довжина новинки не перевищить чотирьох метрів. Крім того, автомобіль розроблено «з упором на універсальність, безпеку, динаміку», плюс обіцяно «низькі витрати на обслуговування та безпроблемний досвід володіння».

Останні новини:  Додали обладнання на $10 000: електромобіль Volkswagen ID.Buzz перетворили на стильний кемпер

Про техніку поки ні слова. Передбачається, що Kylaq запропонують з бензиновою «турботрійкою» 1.0 (115 к.с.) у поєднанні з 6-ступеневою «механікою» та автоматом. Привід буде виключно передній.

Як і моделі Slavia та Kushaq, новий Kylaq будуть виробляти на індійському заводі концерну Volkswagen. До речі, на цю модель покладають особливі надії, адже справи Skoda в Індії зараз йдуть не дуже гарно. Зокрема, за інформацією тамтешніх ЗМІ, у липні 2024-го продажі марки обвалилися на 52% — реалізовано всього 2103 автомобілі. Для порівняння, дилери Kia того ж місяця продали 20 507 машин, результат Hyundai – 49 013 автомобілів.

Новий Skoda Kylaq стартує в Індії на початку 2025 року. Втім, зовнішність кросовера можуть розсекретити вже цього року.

Останні новини:  Новий BMW X5 2026 року помічений у фотооб’єктивах папараці


avtomir.ua