Простий салат з консервованим тунцем за 10 хвилин

12.09.2024   16:31    1010

Легкий, свіжий, дієтичний – просто казка! Простий салат з консервованим тунцем може стати корисним перекусом або повноцінною збалансованою вечерею. Часу на його приготування знадобиться зовсім небагато. Насолоджуйтесь!

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 200 гр
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Листя салату – 50 гр
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Оливкова олія – 1 стол. ложка

Приготування:

Консервованого тунця краще брати філе, без олії, найчастіше він так і називається – для салату. Але можна й у звичному вигляді, відокремивши його перед приготуванням. Якщо тунець з олією, то заправляти такий салат можна цією олією.

Останні новини:  Як смажити рибу, щоб вона була в міру солона, з хрусткою скоринкою і не пригорала

Свіже листя салату переберіть, відокремте один від одного і промийте кожен лист під холодною проточною водою. Викладіть чисте листя салату на рушник та дайте  просохнути. Коли зайва волога піде, салатне листя порвіть руками на шматочки і викладіть їх на салатник.

Свіжі помідори промийте холодною водою і обсушіть. Наріжте помідори часточками, якщо вони великі, і четвертинки, якщо томати дрібні. Додайте порізані помідори до салату.

Останні новини:  Завдяки кляру цибулі м’ясо виходить найніжнішим

Свіжі огірки промийте під проточною водою, як і помідори. Обсушіть і наріжте напівкільцями. Додайте нарізані огірки в салат.

Цибулю почистіть від лушпиння, промийте і наріжте півкільцями. Додайте нарізану цибулю до салату. Краще використовувати для салату червону цибулю, вона солодша ніж ріпчаста і не така гостра. Але цибуля у цьому салаті за бажанням, можна і не додавати. А звичайну цибулю краще попередньо замаринувати.

Останні новини:  Мій улюблений Французький салат

Консервований тунець витягніть з банки, поріжте маленькими кубиками і додайте в салат.

Салат посоліть на свій смак, можна додати й інші улюблені спеції для салату. Якщо салат планується подавати відразу, його можна заправити оливковою олією, злегка перемішати і подавати на стіл.

Салат з тунцем, огірками та помідорами можна подавати як корисне перекушування або як повноцінну вечерю, для людей, які дотримуються здорового харчування.

Смачного!






1111529