Ми також не їмо котів: в МЗС Німеччини відповіли Трампу після дебатів

12.09.2024   16:00    1721

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп під час дебатів зі своєю суперницею Камалою Гарріс розкритикував енергетичну стратегію Німеччини. В Берліні відреагували.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Німеччини.

Трамп під час виступу поставив під сумнів плани Гарріс перейти на відновлювальні джерела енергії, навівши як приклад Німеччину, яка, на його думку, не змогла відмовитися від викопного палива.

Останні новини:  Чоловік прожив 26 років зі шматком конструктора в носі: тепер у нього унікальний нюх

«Подобається вам це чи ні: енергосистема Німеччини повністю працездатна, понад 50% генерації — відновлювані джерела енергії. І ми закриваємо — а не будуємо — вугільні та атомні електростанції. Вугілля зникне з мережі не пізніше 2038 року», — йдеться у дописі.

Водночас у відповідь на інші висловлювання Трампа, у МЗС Німеччини саркастично зазначили, що в країні також не їдять котів і собак. Це була відповідь на заяву Трампа про те, що в Огайо іммігранти з Гаїті їдять домашніх тварин.

Нагадаємо, після, на думку експертів, провальних для Трампа дебатів, акції Trump Media & Technology Group, власника соцмережі Truth Social, обвалились на 17%, досягнувши найнижчого рівня з моменту виходу компанії на біржу в кінці березня. До кінця торгової сесії падіння склало 10%, встановивши новий антирекорд.

Останні новини:  Панда показала кілька бойових трюків і розсмішила сіті (ВІДЕО)

 






1111529