Як врятувати від котів горщики з квітами

12.09.2024   17:00    287

Для деяких кішок горщики із квітами – улюблена іграшка. Вихованці розривають землю, пише портал Kot-Pes.com, обскубують рослини або навіть скидають горщики на підлогу… Але є кілька простих способів захистити горщики з квітами від кішки.

Найпростіший метод захисту горщиків з квітами від вихованця – прибрати їх у недоступне місце. Квіти можна поставити на утепленій лоджії або в одну з кімнат, куди входити коти без нагляду господарів не можуть. Іноді кішку вдається відучити від горщиків із квітами за допомогою смужок фольги, “шумної” плівки або двостороннього скотчу. Багато кішок бояться незнайомих звуків і неприємних відчуттів, тому така перешкода може знизити інтерес вихованця до кімнатних рослин. Якщо кішка любить розривати землю у горщиках, то своєрідну перешкоду можна створити із зубочисток. Частокіл із гострих паличок відучить вихованця від звички копатися в землі, але не захистить від спроб спробувати на зуб квітку або просто перекинути горщик.

Останні новини:  Що треба знати володаркам кучерявого волосся

Кішки багато інформації про навколишній світ отримують від нюху. Ці тварини не люблять різких запахів. Існують спеціальні аерозолі для відлякування кішок. Натуральною альтернативою можуть стати сухі кірки цитрусових або часточки часнику. Метод працює не з усіма кішками, попереджають фахівці, до того ж, запахи доводиться регулярно оновлювати.

Останні новини:  Як правильно сушити речі вдома, коли холодно

Іноді для захисту квітів від вихованців використовується звичайний пульверизатор. Більшість котів не любить воду. Якщо господар оббризкає кішку водою, що підійшла занадто близько до квітів, то вона може досить швидко вивчити зв’язок між небажаною поведінкою і імпровізованим душем. Такий спосіб не спрацює, якщо кішка байдужа до води чи любить її.

Останні новини:  Як доглядати за білим взуттям, щоб завжди було чистим





1111529