Кисло-солодкий перець чилі: тепер магазинний не купую, бо роблю краще

25.08.2024   23:09    230

Кисло-солодкий перець чилі надасть вашим стравам нового смакового акценту. Він поєднується з м’ясними стравами, наприклад, шашликом або запеченою куркою, а також додає пікантності різним салатам.

Розгляньмо покроковий рецепт приготування соусу.

Інгредієнти

  • 200 г гострого перцю чилі
  • 500 г солодкого перцю
  • 100 г часнику
  • 800 г цукру
  • 50 г солі
  • 1 пакетик загущувача (конфітюр)
  • 250 мл яблучного оцту

Приготування

Кисло-солодкий перець чилі

Звичайно спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти. Гострий перець чилі та солодкий перець ретельно помийте. Видаліть насіння з солодкого перцю, щоб заготівля була м’якшою і мала приємний смак. Перець чилі можна залишити з насінням, щоб зберегти гостроту, але якщо ви хочете трохи пом’якшити смак, видаліть і їх. Часник розділіть на зубчики й відчистьте від лушпиння.

Останні новини:  Лечо з баклажанами

Далі перці та часник перемеліть на м’ясорубці. Це створить однорідну масу з насиченим ароматом. Під час подрібнення будьте обережні з гострим перцем – краще працювати в рукавичках, щоб уникнути подразнення шкіри.

Потім у зручній за розміром каструлі змішайте половину норми цукру та сіль. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор і сіль повністю розчинилися, а тоді покладіть перемелені перець та часник. Добре перемішайте і дайте суміші закипіти, після чого зменште вогонь і варіть 20-30 хвилин, поки маса не стане густішою. Всипте решту цукру та влийте оцет. На при кінці додайте загущувач (конфітюр), який допоможе досягти ідеальної консистенції. Продовжуйте варити ще 5-10 хвилин.

Останні новини:  Кабачки по-грузинськи на зиму

Тепер готову масу розлийте по стерилізованих банках і закрийте кришками. Банки можна перевернути догори дном і накрити ковдрою, щоб вони повільно охололи, це допоможе краще зберегти закрутку.




Цю заготівлю можна використовувати як маринад для риби або м’яса, або як соус до гарнірів. Страви з кисло-солодким перцем чилі стануть набагато смачнішими та незвичайнішими, ніж раніше. Тож зберігайте цей рецепт у своїй кулінарній скарбничці та дивуйте своїх рідних і друзів!

Останні новини:  Що приготувати з гомілок індички: 8 найцікавіших простих рецептів


odnaminyta.com