Іран намагався вплинути на вибори у США з допомогою штучного інтелекту

17.08.2024   14:41    306

Компанія OpenAI повідомила про припинення діяльності мережі іранських акаунтів, що використовували чат-бот ChatGPT для проведення кампанії іноземного впливу на президентські вибори в США. Про це пише The Hill.

Зазначається, що мережа, відома як Storm-2035, використовувала чат-бот компанії на базі штучного інтелекту (ШІ) для створення контенту, зокрема «коментарів щодо кандидатів з обох сторін на президентських виборах у США», який потім поширювався в соціальних мережах.

Останні новини:  Rheinmetall розробляє легку штурмову машину CARACAL 4x4

ChatGPT використовувався для створення статей, які були опубліковані на п’яти веб-сайтах, що видавали себе за прогресивні чи консервативні новинні видання, а також для написання коротких коментарів у соціальних мережах англійською та іспанською мовами з облікових записів на соціальних платформах X та Instagram.

Контент переважно зосереджувався на конфлікті в Газі, присутності Ізраїлю на Олімпійських іграх і президентських виборах у США. В інших матеріалах йшлося про політику Венесуели, права латиноамериканців у США та незалежність Шотландії.

Водночас як зазначила компанія OpenAI, облікові записи, які використовувалися під час операції, чергували контент коментарями про моду та красу, можливо, щоб виглядати більш природно у спробі залучити підписників.

Останні новини:  Ізраїль заявив про «нову фазу» війни - ЦАХАЛ зосередиться на північному фронті

Зазначається, що операція, «схоже, не досягла значущого залучення аудиторії», оскільки ці публікації в соціальних мережах отримали мало лайків, поширень або коментарів або й взагалі не отримали їх.

«Незважаючи на відсутність значного залучення аудиторії в результаті цієї операції, ми серйозно ставимося до будь-яких зусиль щодо використання наших послуг в операціях іноземного впливу», – йдеться у повідомленні OpenAI.

Останні новини:  “Родинні цінності”: у Грузії скопіювали в РФ ще один антидемократичний закон

У компанії додали, що поділилися з урядом та зацікавленими сторонами відповідною розвідувальною інформацією про загрози.


expert.in.ua