Експерти назвали 4 породи котів, які не варто заводити вдома

21.08.2024   13:00    876
Котики — такі лагідні та кумедні, вони давно закохали у себе людство. Втім, не всі породи підходять для утримання вдома. Розповідаємо, яких пухнастиків краще лишити для великих маєтків та вольєрів.

Вусаті пухнасті котики вже давно підкорили людські серця. Підкорювали хвостаті навіть великі древні цивілізації. Годі й згадати, як древні єгиптяни поклонялися культу мурчиків та вважали їх священними тваринами.

Якщо в Середньовічній Європі котів не шанували, то в Україні їх вважали твариною “чистою” та не ображали, бо селяни бачили, як відчайдушно ці чотирилапі боронять зерно від мишей і полюють інших шкідників. Котусі були героями колискових та казок, і звісно, шанованими компаньйонами наших художників. До речі, щоб працювати у техніці нашого петриківського розпису, слід зробити пензлик саме з хутра цього пухнастика.

Втім, не всі породи мурчиків однаково добре будуть жити у квартирних умовах.

Останні новини:  Як почистити срібло, золото та біжутерію

Мейнкун — це одна з найбільших порід котів, відомих своїм лагідним характером, проте не все так просто. Ці коти мають велику кількість енергії, яку потрібно постійно виплескувати та величезний простір. Якщо у вас немає можливості щоденно забезпечувати тварині активні ігри, він може почати проявляти агресію чи ставати дратівливим. Враховуючи їхню значну вагу та силу, такі вихованці можуть випадково травмувати дитину під час гри.

Останні новини:  5 помилок під час миття вікон, через які на склі залишається бруд

Бенгальська кішка — це ще одна порода, яка, попри екзотичну красу, може створювати певні труднощі у родині з дітьми. Вона відома своїм активним, навіть гіперактивним характером. Тварини мають високий інтелект та велику потребу в постійному стимулюванні. Вони можуть бути надто агресивними під час гри, особливо якщо відчувають недолік уваги чи нудьгу. До того ж їхні мисливські інстинкти настільки сильні, що вони можуть атакувати все, що рухається, включаючи малюків.




Чаузі — це гібридна порода, яка з’явилася внаслідок схрещування домашніх котів з диким очеретяним котом. Виглядає ефектно, але дуже важко соціалізується. Їхні дикі інстинкти можуть проявлятися в агресії або в бажанні домінувати у родині, що робить їх складними для утримання у квартирних умовах.

Останні новини:  Сім ідей для компактної ванної: як зробити маленький простір зручним і затишним

Африканський сервал — це дика кішка, яку ледь можна назвати домашнім улюбленцем. Хоча існують випадки, коли ці тварини утримуються в умовах квартири, варто пам’ятати, що вони зберігають свої природні інстинкти. Пухнастикам потрібен простір для полювання та постійний рух, вони можуть бути небезпечними для дітей, оскільки їхня реакція на раптовий рух або гучний звук може бути непередбачуваною. Навіть коли вони соціалізовані, сервали залишаються дикими тваринами з усіма наслідками.