Як приготувати золотистий бульйон з магазинної курки

12.09.2024   14:00    439

Домашній курячий бульйон — основа для багатьох страв. Соуси, супи, підливи, різотто — частина з того, де він використовується. Ароматний та прозорий бульйон треба вміти готувати. Звичайно, з домашньої птиці це зробити простіше. Але і з магазинної можна зварити ідеальний золотистий бульйон без зажарки.

Що треба для приготування

Перш за все потрібно брати якісну воду. Найкраще для цього підходить фільтрована, а не з-під крану. Намагайтесь налити в каструлю відразу стільки води, щоб в процесі її не доливати. Середня пропорція — на 1 чи 1,5 кг курки беруть 5 л рідини. В результаті у вас вийде 3-4 л готового продукту. Хтось може спитати, а чому не можна доливати воду? Розведення рідиною зменшує смак та насиченість бульйону. Якщо без цього не обійтись, тоді використовують виключно гарячу воду з чайника.

Останні новини:  Капуста, трохи рису і фарш

Інгредієнти:

  • курка — 1 шт.;
  • морква — 1-2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • корінь петрушки — 1 шт.;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • чорний та запашний перець;
  • сіль;
  • зелень — за смаком.

Покрокове приготування

В залежності від того, який саме бульйон ви хочете отримати, буде різний порядок дій. Для світлого кольору та легкого смаку овочі та курку кладуть у воду просто очищеними. Якщо ви хочете отримати саме жовтий (золотистий) колір, тоді діємо за наступним планом:

  1. Заливаємо курку водою і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння. Скручуємо вогонь на малий та постійно знімаємо піну.
  2. Середній час варіння — 2-2,5 години. Моркву та цибулю розріжте навпіл. Ріпчасту цибулю не облущуйте. Поставте овочі підпектись на пательню без олії. Після чого овочі треба закласти у бульйон.
  3. Спеції закладають за 30 хвилин до готовності. Для ще більш золотистого кольору можна додати дрібку куркуми.
  4. Перевірте готовність курки. Якщо готова, бульйон потрібно процідити через сито з марлею. Так він вийде прозорим.
Останні новини:  Перевірений рецепт запечених бутербродів

Золотистий бульйон з курки готовий. Він ароматний та насичений за смаком. Можна подавати самостійно до грінок або приготувати з нього суп. Смачного!









1111529