Господині розповіли, як швидко заточити ніж м'ясорубки своїми руками

12.09.2024   13:40    554
М’ясорубка – справжня помічниця на кухні, яка робить приготування багатьох страв максимально зручним. Вона економить час і сили, роблячи цей процес справжнім задоволенням.

Однак, щоб ручна або електрична м’ясорубка служила вірою та правдою, важливо стежити за гостротою ножів, які є, мабуть, однією з найголовніших її деталей. З часом навіть найякісніші ножі втрачають гостроту, що негативно позначається на процесі приготування. Ріжучі елементи, що затупилися, забиваються, уповільнюють роботу, погіршують якість фаршу. І тому просте та приємне готування перетворюється на справжнє випробування.

Останні новини:  Як до блиску відмити душову кабіну від нальоту: дієвий спосіб

Але існує нескладний та економічний спосіб повернути гостроту ножам цієї помічниці. Розповідаємо далі в матеріалі, як нагострити ніж для м’ясорубки в домашніх умовах.

Найпростіші способи заточити ножі м’ясорубки в домашніх умовах

Спосіб з наждачним папером

Необхідно взяти дрібний наждачний папір і зафіксувати його на рівній поверхні, наприклад, на будь-якому дерев’яному брусочку. Після цього, роблячи кругові рухи, нагостріть ніж та сітку м’ясорубки. Однак слід бути дуже уважними, щоб деталі не сточилися, тому вони повинні гарно прилягати одна до одної.

Останні новини:  7 ознак щасливих стосунків у парі з погляду психологів

Метод з точильним каменем

Для цього способу візьміть ніж та диск з отворами, покладіть деталі м’ясорубки на точильний камінь та зробіть декілька кругових рухів. Після цього закріпіть результат за допомогою дрібного наждачного паперу.

Спосіб з використанням болгарки

Цей метод підійде тим, хто знає, як правильно працювати з таким інструментом. Візьміть найтонший диск, призначений для болгарки, та встановіть його. Інструмент покладіть диском догори, щоб на відкритий бік можна було покласти лезо ножа м’ясорубки. Потім необхідно по черзі накладати кожне лезо на диск увімкненої болгарки. Але не потрібно тиснути деталлю на інструмент.




Окрім того, незалежно від методу, не забудьте ретельно очистити ножі від металевої стружки та інших залишків, які могли утворитися в процесі роботи. Добре промийте та висушіть леза перед використанням.

Останні новини:  5 простих порад, як усунути неприємний запах у холодильнику





1111529