Чоловік відмовляється їсти курячі ніжки під соєвим соусом

22.08.2024   21:01    242

Такі курячі ніжки можна готувати не лише на вечерю, але й подати до урочистого сімейного обіду. Готується страва дуже просто, а смак виходить вишуканий, просто неперевершений.

Вам знадобиться:

  • 8 курячих ніжок;
  • 2 баклажани.

Для маринаду:

  • 150 мл соусу теріякі;
  • 3 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. спецій для курки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,15 ч.лож. солі.
Курячі ніжки з баклажанами, запечені у соусі теріякі

Щоб приготувати курячі ніжки з баклажанами, першим ділом беріться до маринаду. У мисочку викладіть соус теріякі. Всипте цукор, додайте спеції для курки, чорний мелений перець та сіль. Часникові зубці обчистьте, пропустіть крізь прес і додайте до загальної маси. Ретельно перемішайте.

Останні новини:  Правильні голубці по-закарпатськи

Курячі ніжки з баклажанами, запечені у соусі теріякі

Курячі ніжки й баклажани промийте під краном та промокніть паперовим рушником. Овочі наріжте величенькими кубиками та змішайте з курятиною. Залийте маринадом. Перемішайте так, щоб кожен шматочок просочився соусом. Залиште на пів години маринуватися.

Курячі ніжки з баклажанами, запечені у соусі теріякі

Перекладіть курячі ніжки разом із баклажанами у форму для запікання. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте близько 50 хвилин. Час від часу поливайте верхні шматочки соусом, зачерпуючи з дна форми.

Останні новини:  Як за допомогою пива спекти надзвичайно смачні млинці
Курячі ніжки з баклажанами, запечені у соусі теріякі

Коли вимкнете духовку, відразу страву не діставайте – нехай дійде ще трішки. Подавайте до столу прямо у формі. Можете прикрасити блюдо свіжою зеленню. За бажанням, можете урізноманітнювати меню, додаючи шматочки картоплі.




У такому разі доведеться запікати курячі ніжки у соусі теріякі не менш як годину. Звісно, можете для порівняння зробити запечені ніжки з соєвим соусом. Але запевняємо, з теріякі виходить набагато смачніше, ароматніше й екзотичніше.

Останні новини:  Як приготувати тефтелі без додавання рису, які ніколи не розвалюються


odnaminyta.com






1111529