Як поліпшити особисте життя і зберегти в ньому романтику

16.09.2024   23:40    161

Навіть якщо ви задоволені своїми стосунками, їх завжди можна поліпшити. Широкі романтичні жести не обов’язкові: близькість і довіра складаються з повсякденних дрібниць. Ось кілька простих способів, які допоможуть зберегти (або повернути) романтику у стосунки та відчути впевненість в собі та партнерові.

Відправте партнеру текст підтримки

У тривалих стосунках віртуальне спілкування часто зводиться до обміну списком покупок. Найгірше, коли ця тенденція переходить і в живе спілкування — і ось вже ви говорите компліменти та зізнаєтеся один одному в любові тільки на свята. Зберігайте зв’язок протягом всього дня, особливо у важливі один для одного моменти. Коли партнер буде знати, що ви думаєте про нього, це допоможе йому відчувати підтримку і впевненість. Питайте, як у нього настрій, цікавтеся справами настільки, наскільки це доречно.

Створіть ритуал вітань і прощань

У спільному житті розлуки та зустрічі стають частиною рутини: ви розходитеся на роботу, відправляєтеся в магазин, їдете у відрядження. Момент прощання і привітання може бути швидким, машинальним і нічого не значущим, а може стати ще одним сигналом до близькості.

Вкладайте сенс у свої зустрічі та розставання: обніміться або поцілуйтеся, побажайте удачі або запитайте, як пройшов день, скажіть, що будете нудьгувати один за одним. Використовуйте цей ритуал як ще одну можливість висловити свою прихильність.

Останні новини:  Рецепт фарби для волосся з кави, яка зробить його ідеальним

Тримайтеся за руки

Гуляти за ручку не тільки прерогатива підлітків. Те, що ніжні дотики у дорослих близьких стосунках сприяють нашому психічному і фізичному добробуту, а також зміцнюють близькість між людьми, підтверджує не одне дослідження. Якщо ви обидва не любите публічно проявляти свої почуття і вам не комфортно гуляти за руку, є багато інших можливостей для таких дотиків. Тримати руки поруч під час вечері, перегляду фільму або просто за розмовою — спосіб дати партнеру відчути вашу підтримку і любов.

Практикуйте когнітивну переоцінку

Професор психології в американському Північно-Західному університеті Елі Фінкель вважає, що регулярні вправи когнітивної переоцінки допоможуть підтримувати якість стосунків. Суть цієї практики в тому, щоб спробувати об’єктивно поглянути на ваші розбіжності.




Уявіть себе третьою людиною, яка прагне зрозуміти точку зору кожного з вас і при цьому хоче щастя для вашої пари. За словами Фінкель, цей прийом допомагає впоратися з негативними емоціями від ситуації і переформулювати її таким чином, щоб ви могли прийти до компромісу. Зрозуміло, виконувати когнітивну переоцінку повинні обидва партнери.

Останні новини:  У житті чотирьох знаків починається нова ера: кому пощастить

Формуйте особистий простір

Перш ніж шукати партнера і вступати з ним у стосунки, знайдіть впевненість у своєму житті без нього. Улюблений чоловік не повинен бути тим, без кого ваше існування втрачає сенс, інакше ви неминуче виявитеся у співзалежних стосунках.

Не забувайте про роботу, зустрічайтеся з подругами, захоплюйтеся чим-небудь. Так ви створите точки опори, завдяки яким ваше життя не впаде, якщо з якихось причин вам з хлопцем доведеться розлучитися. Крім того, коли у кожного з вас є своє незалежне життя, вам є про що говорити та що дати один одному.

Використовуйте ігрові способи прийняття рішень

Часто конфлікти в парах виникають через неможливість домовитися по дрібницях: вибрати фільм на вечір, ресторан на вечерю, колір шпалер у спальню. Щоб розбіжності не призвели до скандалу, виробіть свій спосіб прийняття рішень. Наприклад, ви вибираєте 5 варіантів, потім один з вас звужує його до трьох, другий до двох і так далі. Або доручіть всі удачі та киньте жереб. Такі прийоми корисні, коли немає достатньо переконливих аргументів на користь одного варіанта і здається, що зробити вибір майже неможливо.

Останні новини:  Як швидко та ефективно позбутися вологості в підвалі чи погребі

Плануйте спільне проведення часу

Вирішуйте, як проведете вихідні ще цієї середи, домовляйтеся з ранку про дозвілля на вечір, заздалегідь запрошуйте один одного на побачення. Не бійтеся, що планування вб’є романтику. Для стосунків набагато гірше, коли то в одного, то в іншого з вас все час немає сил або часу, щоб побути разом. Або коли партнер псує ваші очікування і плани недоречним сюрпризом.

Слухайте музику разом

Музика може повністю змінити настрій. Правильний плейлист перетворить звичайну вечерю в романтичну, а чергові обійми — в сексуальну прелюдію. Вибирайте особливі для вашої пари пісні, знайомте один одного з музичними вподобаннями або просто включайте список новинок, під які захочеться співати чи танцювати.