Залякування від РФ. Хотіли вбити главу Rheinmetall

12.07.2024   16:00    9

Залякування від РФ. Хотіли вбити главу Rheinmetall

Фото: Getty Images

Rheinmetall активно поставляет вооружение Украине

Американська розвідка виявила, що російський уряд планував убивство генерального директора потужного німецького виробника зброї Арміна Паппергера.

Росіяни намагалися вбити голову потужного німецького виробника зброї Rheinmetall Арміна Паппергера. Цей концерн активно постачає озброєння Україні та планує відкриття спільних українсько-німецьких виробництв. США та Німеччина запобігли російським планам, повідомив телеканал CNN, з посиланням на п’ятьох американських і західних чиновників, знайомих зі справою.

Ціла система

За словами джерел, замах був одним із серії російських планів убивств керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримують військові зусилля України. План убивства Арміна Паппергера був найбільш підготовленим.

Коли американці дізналися про це, вони поінформували Німеччину, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера та зірвати плани росіян.

Високопоставлений німецький чиновник підтвердив, що Берліна було попереджено Сполученими Штатами про російські плани.

Останні новини:  Байден затвердив ядерну стратегію, що передбачає виклики з боку Китаю, Росії та КНДР - NYT

Життєво важливо для України

Паппергер був очевидною мішенню: його компанія Rheinmetall є найбільшим та найуспішнішим німецьким виробником життєво важливих для української армії 155-мм артилерійських боєприпасів.

У червні німецький оборонний концерн Rheinmetall оголосив про отримання найбільшого в історії компанії замовлення на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів для Бундесверу.

Загальна вартість контракту на постачання боєприпасів становитиме близько 8,5 млрд євро. Основною метою замовлення є поповнення запасів Бундесверу та його союзників, а також підтримка України. Постачання мають розпочатися на початку 2025 року. Основним покупцем буде Німеччина, яка забезпечить частину постачання в Україну.

Останні новини:  Кеннеді розглядає можливість об'днання з Трампом

Крім того, у замовленні також беруть участь країни-партнери – Нідерланди, Естонія та Данія.

Найближчими тижнями Rheinmetall відкриває в Україні завод з виробництва бронетехніки, що, за словами одного з джерел, знайомого з розвідданими, викликає глибоке занепокоєння в Росії.




Не перший напад

Прихильники лівого екстремістського руху RAF заявили, що в ніч проти 29 квітня спалили садовий будинок Паппергера, звинувативши його в «наживанні» на продажі зброї.

Невідомі зловмисники опублікували листа в інтернеті, де взяли на себе відповідальність за підпал будинку Паппергера. У листі-визнанні йдеться про те, що «Rheinmetall є одним із тих, хто наживається на так званому поворотному моменті» (Zeitenwende) – цим словом влада Німеччини описує зміну оборонної політики через повномасштабну війну Росії проти України.

Останні новини:  Партнери України не будуть швидко знімати санкції з РФ: погляд

Постійні спроби

Під час спільної прес-конференції з Володимиром Зеленським генсек НАТО Єнс Столтенбенг прокоментував публікацію CNN про запобігання замаху на Паппергера.

Столтенбенг відмовився підтвердити чи спростувати відомості про замах на Паппергера, проте зазначив, що країни Заходу фіксують постійні спроби Росії організовувати диверсії, кібератаки та інші напади.

«Ми бачимо спроби Росії залякати нас, щоб вони не підтримували Україну, але вони мають протилежний результат», — сказав Столтенбенг.

Рада національної безпеки США відмовилася коментувати існування російської змови та попередження Німеччини. Але прес-секретар ради Едріен Уотсон зазначила: «Посилення підривної кампанії Росії — це те, до чого ми ставимося надзвичайно серйозно і чому приділяємо особливу увагу протягом останніх кількох місяців».

korrespondent.net