У РФ вчетверо підняли виплати за відправку на війну

21.08.2024   17:02    821

У РФ вчетверо підняли виплати за відправку на війну

Фото: російські соцмережі (архів)

В РФ підняли виплати за відправку на війну

З початку війни понад 50 російських регіонів запровадили виплати за вступ на контрактну службу, щоб поповнити лави армії, яка, за даними західних розвідок, втратила в Україні понад 500 тисяч осіб убитими та пораненими.
В Росії cередня регіональна виплата за укладення контракту для участі у війні проти України зросла вчетверо з початку року і досягла 1 млн рублів. Про це пише The Moscow Times у вівторок, 20 серпня.

Після того як президент РФ Володимир Путін наприкінці липня підвищив удвічі, до 400 тис. рублів, одноразову виплату за службу за контрактом, 47 російських регіонів також збільшили свою частину. Нині регіональна виплата у середньому становить 596 тис. рублів, що у 3,6 раза перевищує показник минулого року.

Останні новини:  Російських школярів навчатимуть виготовляти БпЛА

Разом із федеральною виплатою у третині регіонів контрактники у Москві, Санкт-Петербурзі та Карачаєво-Черкесії в сумі отримають від 2 мільйонів рублів.

Найбільший розрив середнього місячного доходу місцевих жителів та виплати за контрактну службу фіксують в Карачаєво-Черкесії, де регіональний бонус становить 1,6 млн, а середній дохід — 23,4 тис. рублів.

Останні новини:  Патріарх Кирило заявив про наближення апокаліпсису

З початку повномасштабної війни понад 50 російських регіонів запровадили виплати за вступ на контрактну службу, щоб поповнити лави армії, яка, за даними західних розвідок, втратила в Україні понад 500 тисяч осіб убитими та пораненими.

Загалом, лише з липня 2023 року по червень 2024 року – виплати російським військовослужбовцям, які беруть участь у війні, а також пораненим і родичам убитих досягли 3 трлн руб. Це майже третина рекордного з радянських часів військового бюджету Росії, який становить 10,8 трл руб., а також близько 8% федерального бюджету і приблизно 1,5% російського ВВП.

Останні новини:  Під Білгородом диверсанти пустили під укіс поїзд із вагонами


korrespondent.net