Освіта, виплати, іспити: які зміни чекають на українських дітей у Польщі

21.08.2024   21:00    272

У 2024 році польська система освіти зазнає суттєвих змін, які безпосередньо вплинуть на українських учнів та їхні сім’ї. Це стосується не лише організації навчального процесу, а й правил роботи шкіл та можливостей для українських дітей. Про це повідомляє «Спільно Wspоlnie».

Виплати

  • 800+ та «Добрий старт» : Батьки, які не записали дітей до польської школи на 2024/2025 навчальний рік, зможуть отримувати ці виплати до травня 2025 року. Однак, з початком 2025/2026 навчального року виплати припиняться, якщо дитина не буде навчатися в польській школі.
  •  Батьки, які хочуть залишити дитину в українській онлайн-системі освіти, повинні офіційно засвідчити це у територіальній громаді та подати спеціальну заяву. У такому разі вони не зможуть отримувати деякі виплати, пов’язані з дитиною-школярем.
Останні новини:  Стало відомо, скільки людей дивилися дебати в США

Курси польської мови

  • Для українських школярів, які протягом попередніх двох років навчалися на безкоштовних курсах польської мови, термін навчання буде продовжено з 24 до 36 місяців.

Іспит для восьмикласників

У 2024/2025 навчальному році українські школярі у Польщі мають складати іспит восьмикласника з математики та іноземної мови.

Останні новини:  Японія встановила рекорд по закупівлі різних видів бронетехніки: стару планують консервувати в сховищах

Іспит з польської мови можна складати за бажанням. Батькам рекомендується уважно ознайомитися з усіма змінами та вчасно подати необхідні документи, щоб уникнути проблем з виплатами та забезпечити своїм дітям найкращі можливості для навчання.

До слова, 2025 року Польщі введуть нові умови для призначення допомоги «800 Плюс» для українських біженців на дітей, які проживають у країні. Батьки повинні при поданні заяви вказувати навчальний заклад, в якому навчається їхня дитина в Польщі. Цю інформацію будуть ретельно перевіряти.

Останні новини:  після дебатів Трампа та Гарріс спалахнув великий скандал, що сталося


expert.in.ua