Курський прорив знищив чотири міфи про Росію, які Путін плекав 20 років, – Foreign Policy

21.08.2024   23:41    627

Внаслідок українського прориву в Курській області луснули числені інформаційні бульбашки Володимира Путіна, які Кремль будував десятиріччями, пишуть журналісти Foreign Policy.

Першою бульбашкою журналісти називають десятирічну пропаганду Кремля щодо катастрофічної загрози від України. Видання відзначає, що попри подібні тези, на тлі наступу не було жодного суспільного резонансу: ані стихійного формування ополчень, ані довгих черг добровольців до призовних пунктів.

“Зараз російським військовим пропонують абсурдно величезні бонуси за контракт, які перевищують середню річну зарплату росіянина. Інакше не було б охочих взагалі. Жодні палкі промови не згуртували росіян на захист Батьківщини, Кремль навіть не наказав проводити загальну мобілізацію, щоб відбити вторгнення. Тим часом головний речник російського уряду Дмитро Пєсков навіть не потурбувався перервати свою відпустку”, – відзначають журналісти.

Натомість пише видання, суспільство об’єдналося не проти “нацистів” з Києва, а проти власного уряду. Найбільше виступають проти жителі Курської області та матері призовників, які закликають владу повернути своїх синів-строковиків із зони бойових дій.

Останні новини:  Штати попередили Іран та КНДР про наслідки за підтримку Росії

“Друга бульбашка — це імідж Путіна як авторитарного лідера, який побудований на силі, порядку та обіцянці знову зробити Росію великою. Його очевидна неспроможність захистити кордони країни робить Путіна, який пов’язав своє правління з відновленням втраченої російської імперії, виглядає слабкістю”, – зазначають журналісти.

Третя бульбашка, яку луснула Україна, коли перенесла війну на територію РФ, є наратив Кремля про ескалацію війни. Нібито від результату війни залежить існування Росії. Однак, РФ не звернулася по допомогу до власного оборонного альянсу (ОДКБ), що мала б зробити в разі того, якби її існування було під загрозою.

Останні новини:  Трамп заявив, що більше не братиме участь у теледебатах з Гарріс

“У 2016 році Путін сумнозвісно заявив, що кордони Росії ніде не закінчуються. Сьогодні виявилося, що вони також не починаються з якоїсь конкретної точки. Поки що кожна з погроз Путіна, включно з ядерною, виявляється порожньою — навіть фактичний кордон Росії не здається “червоною лінією”. Таким чином, ще одна бульбашка, яку лопнув Курськ, – це західна теорія ескалації та червоних ліній, які змушують Росію виглядати набагато сильнішою та рішучішою, ніж вона є насправді”, – підсумовують журналісти.





expert.in.ua

Останні новини:  Білий Дім звинуватить Росію у втручанні у вибори США-2024: які компанії покарають