Партнери України не будуть швидко знімати санкції з РФ: погляд

21.08.2024   06:31    367

Кожна згадка теми санкцій Путіним або членами уряду РФ говорить про те, що Москва змушена перебудовувати свою економіку і знаходити нові способи отримувати необхідні товари. Зняття санкцій було однією з вимог Путіна, коли він нещодавно оголосив свій список умов щодо можливих переговорів з Україною, що теж підкреслює: це — камінь спотикань, Росія намагатиметься його знімати. Але партнери України не поспішатимуть знімати санкції з Російської Федерації.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказала керівниця санкційного напряму аналітичного центру Київської школи економіки Юлія Павицька.

Останні новини:  Маск про дебати у США: Гарріс перевершила очікування, але Трамп працюватиме краще

“Є розуміння і консенсус серед наших партнерів, що ніхто швидко санкції знімати з Російської Федерації не буде. Так, можливо, можуть бути якісь послаблення, якщо будуть переговори. Але тут важливо розуміти: якщо буде про це заходити мова, це не стосуватиметься в жодному разі критичних компонентів і можливості Росії завозити й купувати все, що необхідно для відновлення й прискорення військової промисловості та виробництва зброї. А також того, що є одним з основних джерел доходів РФ — це енергетичні санкції”, — вважає вона.

Останні новини:  Іран передав 220 ракет Росії через Каспійське море

Павицька зауважила, що триває консенсус щодо того, що санкції проти Російської Федерації існуватимуть досить довго.

“І що далі, то складніше Кремлю утримувати ситуацію, бо ефект санкцій можна зіставити з якоюсь отрутою, яка отруює організм, тобто економіку Російської Федерації. Нам би всім хотілося, щоб ця отрута діяла набагато швидше і набагато точніше, але вона такий довгостроковий ефект має, тому чим далі, тим буде складніше знаходити нові компоненти”, — висловила думку експертка.

Останні новини:  Столтенберг 1 жовтня передасть Рютте повноваження генсека НАТО

Також, за її словами, імпортозаміщення не врятувало економіку Росії.

“На папері вони люблять звітувати, що зробили аналог тих чи інших компонентів, або змогли зібрати новий двигун, але за деякими напрямками, та ж сама цивільна авіапромисловість, кількість аварій і загалом ламання на повітряних судах почастішала. Це демонструє ще раз, наскільки їхнє імпортозаміщення є черговим папірцем, який подають вищому керівництву, що стоїть на чолі, і на якому доволі багато грошей крадеться”, — пояснила Павицька.





expert.in.ua