Росія з усіх сил намагається відповісти на операцію України, – Пентагон

21.08.2024   19:02    299

Сполучені Штати Америки бачили ознаки того, що Росія перекинула невелику кількість своїх військових сил до Курської області, щоб відповісти на український наступ.

Про це під час брифінгу повідомив прес-секретар Міністерства оборони США генерал-майор Пет Райдер. “Я б сказав, що загалом Росія з усіх сил намагається відповісти. І ви продовжуєте бачити певні успіхи України. Але знову ж таки, я відсилаю вас до України, щоб поговорити про її операції, і до Росії, щоб поговорити про її власні сили”, – сказав він журналістам.

Останні новини:  The Guardian: Британія дозволила Україні бити ракетами Storm Shadow по РФ

Також речник відмовився відповідати на питання, чи просив Київ у Вашингтона системи озброєння та іншу допомогу. “Як я вже згадував, у вересні ми проводитимемо Українську оборонну контактну групу. Це завжди можливість зустрітися з нашими союзниками і партнерами і обговорити найнагальніші оборонні потреби України”, – додав Райдер.

Останні новини:  Білий Дім звинуватить Росію у втручанні у вибори США-2024: які компанії покарають

Бої в Курській області

Наступ України на територію Росії почався 6 серпня. Російські загарбники були не готові, українським бійцям вдалося взяти в полон велику кількість військових, а також значно просунутися в Курській області.

Днями президент Володимир Зеленський повідомив, що українська армія наразі контролює понад 1250 квадратних кілометрів російської території. Проти українського наступу виступили всього дві країни – Північна Корея та Сирія.

Останні новини:  Штати попередили Іран та КНДР про наслідки за підтримку Росії


uapress.kyiv.ua