У Камбоджі вилупилося 60 дитинчат рідкісного сіамського крокодила

26.07.2024   23:30    23

У Камбоджі в дикій природі вилупилися 60 дитинчат рідкісного сіамського крокодила, який знаходиться під загрозою зникнення.

Таке масове народження крокодилят у дикій природі є найбільшим у цьому столітті. Воно є наслідком роботи місцевих природоохоронців, які випустили 196 сіамських крокодилів, вирощених в неволі. Це дає надію, що їхніми зусиллями вдасться врятувати цей вид рептилій. Про це повідомила організація Fauna & Flora International.

Останні новини:  Вчені виявили кажана з лапками, що світяться

Вилуплення дитинчат сіамського крокодила (дивитись зі звуком). Fauna & Flora / YouTube

Що загрожує сіамським крокодилам?

Цілих п’ять гнізд з яйцями сіамських крокодилів (Crocodylus siamensis) виявили у травні у природному парку в Кардамонових горах — вже у червні з них вилупилися дитинчата. Їхній вид колись населяв болота Південно-Східної Азії, але тепер їхній ареал скоротився на 99 відсотків, зокрема через браконьєрство та втрату природних середовищ існування.

Останні новини:  У глибокому морі знайдено тварину, яка демонструє розумну поведінку

Цікаво, що три зі знайдених гнізд були у районах, куди крокодилів не випускали. Це може вказувати на те, що тварини тепер розмножуються незалежно, утворюючи нові гнізда та потомство у своєму природному середовищі існування.