Виявляється, ми неправильно вмиваємося: помилки, які призводять до прищів і проблем зі шкірою

08.09.2024   00:26    203

Здавалося б, що може бути простіше вмивання: береш відповідну пінку або гель і очищаєш шкіру двічі на день. Однак у цій нехитрій справі є багато маленьких, але важливих нюансів, які впливають на зовнішній вигляд. У нашому огляді п’ять найпоширеніших помилок, які роблять люди при вмиванні. Щоденний б’юті-ритуал має бути бездоганно правильним.

Занадто гаряча (або холодна) вода

Як не дивно, але найпоширеніша помилка умиванні — це неправильний вибір температури. Хтось використовує занадто холодну воду (нібито заспокоюючи шкіру), а хтось у пориві добре розкрити пори викручує на максимум червоний перемикач. Є ще й треті, кому просто ліньки крутити перемикачі, підбираючи комфортну температуру. Підсумок завжди один — пересушена шкіра. Щоб цього уникнути, не полінуйтеся витратити пару секунд і досягайте правильної температури води — вона повинна бути теплою, але не гарячою, і вашому обличчю має бути комфортно при вмиванні.

Останні новини:  7 простих способів знайти людину, яка буде вас обожнювати

Одноразове вмивання

Якщо після цілого дня з тональником, пудрою, рум’янами, коректором і хайлатером, ви вмиваєтеся лише одним засобом, не дивуйтеся проблем зі шкірою. Зняття макіяжу та очищення — це дві різні процедури, причому обидві — обов’язкові. Як би ви не втомилися на роботі, хоч як пізно не повернулися додому після вечірки, спочатку видаліть макіяж за допомогою відповідного засобу (міцелярної води, гідрофільної олії, молочка тощо), а потім приступайте до очищення гелем, пінкою або іншим засобом для вмивання.

Забагато засобів

Якщо, прочитавши попередній пункт, ви вирішили, що чим більше засобів для очищення ви використовуєте, тим краще, зупиніться прямо зараз, поки не втекли в магазин косметики. Вам не потрібно використовувати половину ванної полиці в один прийом: не варто очищати шкіру пінкою, потім скрабувати, а під кінець проходити кислотним тоніком. Надлишок засобів ризикує зробити вашу шкіру сухою, а гаманець — порожнім. Краще рознесіть різні засоби на різні дні тижня. Відлущувати шкіру краще не частіше двох разів на тиждень, а в решту часу цілком впораються м’які пінки та гелі.




Занадто економний підхід

Останні новини:  «Навіть за дуже обмеженого бюджету»: Риси жінок які завжди виглядають «дорого»

Купити дорогу «вмивачку» і намагатися витрачати її якомога економніше, видавлюючи недостатню кількість засобу — дурість, але цілком поширена. Щоденна «доза» засобу залежить від того, наскільки він концентрований. Гелю з мас-маркету зазвичай потрібно трохи більше, ніж гелю професійної лікувальної марки. Поекспериментуйте з різною кількістю засобу, щоб знайти відповідне дозування. Ну і забудьте про економію (адже ви вже купили цей засіб!) і думайте про здоров’я і красу шкіри.

Останні новини:  Гнів і злість стали постійними супутниками — привід задуматися

Агресивні засоби

Пункт спеціально для тих, хто вважає, що чим жорсткіший скраб і чим більше кислот, тим краще. Ці люди з завзятістю маніяків труть і труть нещасну шкіру, відлущуючи її горіховою шкаралупою і дивуються, чому вона червоніє. Агресивні продукти — це не завжди ефективний підхід, а скраби з великими частинками можуть пошкодити й подряпати обличчя. Найчастіше м’якого, делікатного засобу для очищення буває достатньо. Якщо вам так подобаються скраби, вибирайте засоби з маленькими частинками, що відлущують — бажано круглими.

1111529