Господині розповіли, навіщо класти целофановий пакет до пральної машини

08.09.2024   01:00    276
Інколи для вирішення певних побутових дрібниць необхідно використати один простий лайфхак. Дізнайтеся, навіщо кмітливі господині кладуть целофановий пакет до пральної машинки.

Коли ви наступного разу зберетеся прати свої речі – неважливо, сильно забруднену постільну білизну або футболку, яку одягали всього кілька разів, – разом із речами покладіть у барабан пральної машинки один-два чисті пластикові пакети, на зразок тих, в які в магазинах фасують овочі, солодощі та інші дрібниці. І ось що станеться.

На ваших речах не залишиться жодної шерсті

Якщо у вашому будинку живуть кішка або собака, ви точно знаєте, як важко позбутися їхньої шерсті на одязі. Набридло постійно “прогладжувати” речі липким роликом чи терти їх жорсткою щіткою? Виперіть їх разом із пластиковим пакетом: за рахунок статичної електрики, що утворюється, целофан буквально притягне на себе всю шерсть, що потрапила на ваш одяг або білизну, і речі, коли ви дістанете їх з машинки, будуть абсолютно чистими.

Останні новини:  Вчені пояснили, чому не можна вбивати павуків, що живуть у квартирах та будинках

Видаляться навіть сильні забруднення та стійкі плями

Легкий пакет активно переміщатиметься всередині барабана, тим самим додатково перемішуючи засіб для прання. По-перше, це покращить якість самого прання, а по-друге, допоможе краще виполоскати залишки порошку або гелю з білизни, що дуже важливо для людей з алергією чи чутливою шкірою.

Ваша пральна машинка прослужить довше

Одна з найпоширеніших поломок, що впливають на термін служби пральної машинки, – це засмічення фільтра. Дрібні папірці, монетки, шерсть домашніх вихованців та інші предмети, які випадково потрапляють у барабан машинки разом із білизною, засмічують фільтр, у результаті ламаючи побутову техніку. Якщо покласти в барабан пластиковий пакет, усі ці небезпечні дрібниці зрештою осядуть у ньому, а у фільтр нічого не потрапить.

Останні новини:  Як позбутися мишей удома без магазинної отрути

Який пакет вибрати для прання?

Найкраще, щоб він був великого розміру. І обов’язково простежте за тим, щоб на пакеті не було жодних написів чи малюнків: під час прання фарба може забруднити ваші речі.

Як прати білизну з пакетом?

Важливо врахувати два основні правила. По-перше, пластиковий пакет варто використовувати лише за температури прання не вище 40 градусів. По-друге, він категорично не підходить для прання вовняних речей.









1111529