Педагоги порадили, як навчити малюка порам року та місяцям

07.09.2024   23:40    179

Нарешті у житті 4-5 річної дитини настає важливий етап: ознайомлення з порами року, а потім — з місяцями. Як не заплутатися у порах року? Як легко запам’ятати аж цілих 12 місяців? До речі, якщо ти маєш старшу дитину, тобі буде цікаво дізнатися, як швидко вивчити таблицю множення.

Як вивчити пори року з дитиною

  • Знайомитися з порами року слід тоді, коли дитина сама почне розпитувати — що таке сніг? Чому вчора було сонце, а сьогодні йде дощ? Чому так холодно? Звідки дме вітер? тощо. Раніше, аніж у малюка з’являться бодай якісь запитання щодо погоди, краще не починати.
  • Почати знайомство з місяцями краще загалом з того, що погода змінюється і на зміну дощу приходить сніг — тобто, з дуже загальних понять.
  • Разом з дитиною зробіть яскраву карту з особливостями кожної пори року. Так, можна таку карту придбати, але значно корисніше і наочніше буде зробити її власноруч, причому — проговорюючи кожну особливість кожної пори.
  • Зверніться до книжок, до малюнків із різними порами року. Тематичні вірші і казки також дуже допоможуть.
Покажи дитині, ,чим особлива весна - фото 636714

Навчальна гра

Як і карту з сезонами, таку навчальну гру можна придбати в магазині, проте все ж краще зробити самостійно — так буде наглядніше. Для цього потрібно:

Останні новини:  Чому люди починають займатися спортом і кидають

  • знайти порожню коробку від цукерок з ячейками, 12 кришечок, картон, кольорові олівці, скотч, клей, ножиці;
  • від коробочок відріж 12 ячейок, між собою скріпи скотчем до кола;
  • паперовий листок розділити діагональними лініями на 4 частини, доручи малюкові малювати в кожній четвертинці час року;
  • з картону вирізати білі кружечки так, щоб їх діаметр був трохи більше діаметра пляшкових кришечок, а потім склеїти їх між собою. Кожен підписати відповідною назвою місяця;
  • все з’єднуємо: намальовані часи року вкладаємо в коробочку з-під цукерок, зверху виставляємо комірки і розкладаємо в них фішки!
Останні новини:  Не тільки прояв кохання: що хоче сказати собака, коли облизує обличчя господаря

Основне завдання вправи – вірно розкласти всі кришечки-місяці. Навмисно помиляйся — щоб малюк поправляв тебе – до слова, це навчить дитину не боятися помилятися. Коментуй свої дії, вигадуй невеликі історії, згадуй щось з власного життя, пов’язані з тим чи іншим місяцем.






1111529