Забрали зброю в могилу: археологи розкопали поховання вандалів у Польщі

07.09.2024   23:30    1134

Неподалік від міста Глінка археологи розкопали ямні поховання воїнів із народу вандалів. Знайдені артефакти вказують на те, що це — елітні воїни.

Під час розкопок стародавнього поховання в Островецькому повіті, Польща, археологи виявили дві могили, які, ймовірно, належали воїнам-вандалам. Кладовище, розташоване поблизу міста Глінка, датується III-IV століттями нашої ери і є частиною ширшого місця, пов’язаного з пшеворською культурою — групою, яка процвітала в центральній і південній Польщі за часів залізного віку, пише Heritage Daily.

Останні новини:  Британські вчені розшифрували найдавнішу карту світу: що вона демонструє

 

Команда розкопала ямні могили, що містять кремовані останки і докази похоронних вогнищ. Вважається, що ці могили пов’язані з вандалами, германським племенем, яке колись населяло частину нинішньої південної Польщі. Відомі своїм конфліктом із Римською імперією, вандали врешті-решт створили королівство, яке охоплювало частину Північної Африки та кілька островів Середземного моря. У 455 році нашої ери під проводом короля Гайзеріха вони здійснили знамените пограбування Риму, прискоривши падіння Римської імперії.

Останні новини:  NASA виявило планету з великим океаном у центрі: там може існувати життя
археологи, археологія, розкопки, поховання, Рим, вандали, історія, могила, яма, воїн, меч, артефакти, останки, Римська імперія, меч, знахідка, ритуал, культура, Польща Fullscreen
Фото: Voivodeship Office for the Protection of Monuments in Kielce

Поряд з останками археологи знайшли зброю і поховальні предмети, що вказують на високопоставлених воїнів, включаючи мечі, фрагменти щитів, залізні наконечники списів і шматки обпалених глиняних посудин.






1111529