Вчені виявили місце смерті середньовічного чарівника Мерліна

07.09.2024   21:30    265

Легендарна фігура Мерліна може бути пов’язана із Шотландією. Археологи виявили у поселенні Друмельзір місце поховання середньовічного чарівника.

Друмельзір згадується у Vita Merlini Sylvestris. Цей середньовічний манускрипт зберігається у Британській бібліотеці. У ньому стверджується, що Мерлін був ув’язнений. Після смерті він був похований на березі Твіда. Це сталося у VII столітті.

Останні новини:  Жителі острова Пасхи відкрили Америку задовго до Колумба, з’ясували вчені

Два роки тому команда GUARD Archaeology вирішила переконатись у правдивості цієї легенди. Вчені провели дослідження, результати якого були опубліковані нещодавно. Їм вдалося виявити схожу на могилу археологічну пам’ятку. На думку археологів, саме там було поховано відомого чарівника.

Підтвердити правдивість легенди археологам до кінця не вдалося, проте вони довели, що місцем її виникнення є Друмельзір. Не виключено, що в основі історії про Мерліна лежить народна пам’ять. Згодом вона еволюціонувала, після чого набула широкого поширення.

Мерлін був радником короля Артура. Відомі зображення чарівника не співвідносяться з легендою з Друмельзіра, в якій він постає у якості більш трагічнішої фугури, полоненою дрібним правителем.

Останні новини:  В Африці виловили рибу, яка вважалася вимерлою протягом 60 мільйонів років





1111529