Прості та перевірені способи приховати відросле коріння на короткому волоссі

19.07.2024   19:40    26

Ділимося хитрими лайфхаками професіоналів, які допоможуть продовжити результати фарбування.

Незалежно від основного тону волосся, відросле коріння виглядає неакуратно і може викликати дискомфорт. Якщо у вас бракує часу одразу піти до майстра на фарбування, можна виправити ситуацію. Які заходи допоможуть надати зачісці доглянутого вигляду до візиту в салон, ми дізналися в експертки, стилістки та майстра з коротких стрижок Юлії Гончарук.

Використання спеціальних засобів

Існують різні косметичні продукти для маскування коріння – спреї, пудра, помада, матова паста. Вони допомагають приховати відрослі ділянки та надати волоссю певну текстуру, об’єм та ступінь фіксації. Розглянемо переваги всіх!

Тонуючий спрей

Цей засіб тимчасово зафарбовує волосся – до наступного миття голови. Цей спосіб особливо підійде для брюнеток. Головне — уникати дощу, щоб спрей не змився. Спрей дозволяє змінити колір волосся без використання перманентних барвників.

Особливості тонуючої косметики:

  • Основу спреїв складають пігменти та інші нешкідливі фарбуючі компоненти, які не проникаючи глибоко у структуру волосся.
  • Ефект тонуючих спреїв тримається до наступного миття голови (1-2 дні). Це дозволяє експериментувати, не завдаючи шкоди волоссю.
  • Спреї випускаються у різних колірних варіантах – від яскравих до пастельних. Широта палітри дає можливість підібрати відповідний відтінок.
  • Засіб наноситься шляхом розпилення на волосся.
  • Спреї мають щадний склад, м’якший у порівнянні з перманентними барвниками.
Останні новини:  Спосіб, що врятує ваше взуття від неприємного запаху

Основні переваги тонуючих засобів:

  • дозволяють швидко та легко змінити колір волосся;
  • виключають ризик пошкодження волосся;
  • зручні у використанні;
  • не вимагають особливих навичок.

Спрей для волосся – це простий та безпечний спосіб освіжити зовнішній вигляд і надати зачісці привабливості. Він ідеальний для маскування коріння. Тонуючі шампуні, бальзами і маски також допоможуть приховати відросле волосся, зменшуючи помітність контрасту.

Помада

Якщо спрей розподіляється на великий площі, то помаду можна точково наносити на коріння, концентруючись на потрібних ділянках.

Корисні властивості продукту:

  • Надає волоссю блиск, гладкість та еластичність.
  • Забезпечує сильну чи помірну фіксацію укладки.
  • Допомагає розділити пасма, надати їм чіткості.
  • Зазвичай має густу, щільну текстуру.
  • Наноситься по довжині волосся або лише на коріння.

Правильне використання засобу дозволяє:

  • надати укладці обсягу, текстури та форми;
  • створити бажаний стиль зачіски;
  • приховати відрослі ділянки і підняти волосся біля коріння.
Останні новини:  Причини тривожності: як з ними боротися

Пудра для волосся

Цей продукт можна наносити точково на окремі пасма або по всій довжині волосся. Пудра виконує функцію сухого шампуню, поглинаючи надлишки жиру і надаючи об’єм зачісці. Вона ідеально підходить для тонкого волосся, допомагає створювати цікаві укладання і маскувати відросле коріння, особливо на коротких стрижках.

Матова паста

Це один із видів стайлінгових засобів, який дозволяє якісно доглядати за волоссям. Саме матовий фініш є головною особливістю продукту. Він надає волоссю природного вигляду, красивої структури і візуальної щільності.




Матові пасти особливо ефективні для створення сучасних, стильних та креативних зачісок. Вони допомагають надати образу індивідуальності. Головне – не переборщити з кількістю та діяти максимально акуратно.

Прості способи приховати відросле коріння

Найправильніша порада в даному випадку – регулярно відвідувати перукаря. Затягування з фарбуванням може призвести до “смугастого” ефекту, тому що барвник краще працює на ділянках до 1,5 см від шкіри голови. Якщо візит до майстра довелося відкласти, скористайтеся порадами професіонала.

Існує кілька перевірених способів замаскувати відросле коріння і зберегти привабливість зачіски.

  • Створення текстури та об’єму за допомогою пудри. Укладіть чубок вперед, використовуючи пудру для волосся. Насипте трохи засобу на коріння і злегка помасажуйте пальцями. Це створить додатковий обсяг, маскуючи ділянки, що відросли. Можна помістити чубок на лоб або прибрати його вбік, щоб пасма перекривали одне одного.
  • Укладання із застосуванням матової пасти. Якщо об’ємні зачіски вам не подобаються, використовуйте матову пасту.
  • Мокра укладка. Вимийте голову та не сушіть волосся повністю. Візьміть трохи засобу, розітріть його в руках і нанесіть на вологі пасма.
  • Фіксація укладання. Пригладьте волосся і через 5-10 хвилин злегка розбийте пасту. Це створить особливий ефект, при якому верхні пофарбовані перекриватимуть відросле коріння.
Останні новини:  Як відмити мікрохвильову піч без зусиль за допомогою соди

Професійна консультація

Поради щодо укладання допоможуть вам виглядати привабливо, але не забувайте вчасно відвідувати майстра. Можливо, фахівець порекомендує зупинитися на меліруванні та колоруванні: пасма, освітлені на кілька тонів, візуально маскують відростання натурального волосся.

Важливо також вибрати правильну стрижку. Такі варіанти, як каре, боб або піксі, дозволяють надовго зберегти гармонію кольору за рахунок своєї форми.


prostoway.com