Дві чашки кави на день знижують ризик високого цукру на 17%.

01.07.2024   11:15    430

З кожним роком на діабет захворює все більше і більше людей. Стан, що впливає на організм у різний спосіб, може бути важким для контролю та лікування. Крім того, низка факторів може збільшувати або зменшувати ризик захворювання у людини.

Декілька факторів можуть збільшити або зменшити ймовірність розвитку захворювання у людини. У тому числі скільки кави вони споживають. Хоча спочатку передбачалося, що кава може збільшити ризик розвитку діабету другого типу, насправді все навпаки.

Останні новини:  Вчені назвали причину збільшення живота у чоловіків

Згідно з дослідженням Гарвардського університету, люди, які скоротили споживання кави на одну чашку на день протягом чотирьох років, на 17 відсотків частіше хворіли на діабет. Крім того, у тих, хто додав додаткову чашку, ризик розвитку діабету знизився на 11%.

Хоча дослідники точно не знають, чому кава впливає на організм, існує одна теорія, згідно з якою кава сприяє більш стабільному рівню цукру в крові. Хоча це означає, що кава благотворно впливає на організм, не всі сорти кави однакові.

Еспресо або американо принесуть набагато більше користі для здоров’я, ніж кава з цукром, збитими вершками та сиропом.

Останні новини:  Дієтолог розповіла, чи можна їсти яйця тим, у кого підвищений холестерин

Було виявлено ще одну перевагу кави для здоров’я. Попередні дослідження показали, що кава може допомогти зменшити ризик серцевих захворювань. Тим часом є й інші фактори, які можуть вплинути на ймовірність розвитку у людини діабету.

Дослідження, проведене в Університеті Алабами, показало, що у тих, хто вживав цю речовину двічі на день, ймовірність захворіти на діабет другого типу була на 50% вищою, ніж у тих, хто його не вживав.

Останні новини:  Популярний міф про газовану воду виявився правдою

Хоча це може бути тривожним, необхідні додаткові дослідження, щоб повністю зрозуміти цей зв’язок.

За даними організації Diabetes UK, на ризик захворювання можуть впливати такі фактори:

  • Вік
  • Етнічна приналежність
  • Високий кровяний тиск
  • Вага
  • Куріння
  • Гестаційний діабет
  • Синдром полікістозних яєчників
  • Психічні стани


ua-novosti.info