РФ використовуватиме головування в Раді безпеки ООН для демонстрації сили, — ISW

02.07.2024   23:21    620

1 липня Росія перейняла головування у РБ ООН від Бельгії та буде очолювати цей міжнародний орган протягом місяця. Зокрема, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров головуватиме на дебатах 16 та 17 липня.

Росія, яка вперше з квітня 2023 року стала головувати у Раді безпеки Організації об’єднаних націй, буде використовувати це головування для того, щоб демонструвати свою силу та вплив, який вона має на міжнародну систему. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 1 липня 2024 року.

Останні новини:  Лукашенко вже почав загрожувати на повну

“Росія, ймовірно, буде використовувати цю позицію як базу для проєкції сили в міжнародній системі, як вона це робила історично”, — йдеться у звіті.

Аналітики уточнили, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров буде головувати на дебатах в РБ ООН 16 та 17 липня.

Останні новини:  Чи штрафуватимуть біженців, чиї діти не ходять до школи у Польщі

За оцінками ISW, у квітні 2023 року РФ використовувала своє головування в РБ ООН для просування кількох наративів щодо власного впливу на міжнародну систему та використовувала своє право вето у цьому органі, як основу для проєкції сили.


novosti24.kyiv.ua