Дієтолог розповіла, чи можна їсти яйця тим, у кого підвищений холестерин

02.07.2024   22:31    1089

Один з найважливіших моментів, який слід відзначити при лікуванні високого рівня холестерину, полягає в тому, що існує два типи: хороший холестерин і поганий холестерин.

Хороший холестерин відомий як ліпопротеїн високої густини; це покращує загальний стан серцево-судинної системи та серця. Поганий холестерин називається ліпопротеїном низької густини, і він формується у вигляді бляшки. Коли хтось хоче знизити рівень холестерину, він прагне знизити рівень цієї останньої форми холестерину.

Останні новини:  Вчені назвали напій, який знижує ризик деменції в два рази

Один з найкращих способів зробити це, і часто це перша лінія лікування – це дієта. У зв’язку з цим точаться суперечки у тому, чи слід людині споживати популярний продукт для сніданку – яйця.

Деякі побоюються, що вживання дуже великої кількості яєць призведе до підвищення рівня холестерину. Проте дієтолог Анджалі Мукерджі каже, що яйця це добре.

«Яйця багаті на поживні речовини і дуже корисні для здоров’я. Існує безліч досліджень, що підтверджують, що яйця не збільшують ризик серцевих захворювань».

Останні новини:  Ожиріння у 50 років дає вам здоров’я 75-річного

Крім того, Мукерджі додала, що одне яйце на день підходить тим, хто веде активний та здоровий спосіб життя.

Анджалі Мукерджі також каже, що яйця:

  • містять білок гарної якості
  • допомагають вирівнювати рівень цукру в крові
  • дуже корисні для тих, хто страждає від низького рівня цукру в крові
  • корисні для тих, хто страждає на анемію
  • сповнені незамінних мінералів та амінокислот
Останні новини:  Лікарі назвали здорові звички, які насправді скорочують життя

Також фахівці рекомендують їсти більше жирної риби, коричневого рису, хліба, макаронів, горіхів, насіння, фруктів та овочів. Вони можуть допомогти знизити рівень холестерину і призвести до здорового способу життя. Відмова від шкідливих звичок, таких як куріння та зниження споживання алкоголю, також корисна. Вправи грають свою роль: чим активніша людина, тим більше калорій вона спалює.