Як зменшити тривожність дітей при вимкненні світла

26.06.2024   11:40    267

Через російську агресію в енергосистемі України стався критичний дефіцит потужностей. Відповідно, Національна енергетична компанія «Укренерго» змушена застосовувати рафіки відключення електроенергії. Експерти прогнозують, що в осінньо-зимовий період ці відключення будуть ще частішими. Як бути, якщо у вас діти, як зменшити їхню тривожність?

Child’s nightmareChild’s nightmare

Головне управління ДСНС України в Тернопільській області спільно з UNICEF Ukraine зібрали відповідні корисні поради:

Останні новини:  Ці три знаки Зодіаку марнотратні: гроші у них не затримуються

? Завчасно розкажіть малечі, що вдома може зникати світло, та поясніть, як поводитися в темряві.

? Навчіть користуватися ліхтариком — у телефоні та звичайним. Тримайте його в одному й тому ж місці, у вільному доступі. Не забудьте попередити, що під час відключення світла може зникнути мобільний зв’язок, тож дитина може не додзвонитися вам.

? Щоб подолати страх темряви, час від часу збирайтеся всією сім’єю в одній кімнаті, вимикайте світло, запалюйте свічки чи гірлянди та у спокійній атмосфері слухайте музику, грайте в настільні ігри чи просто розмовляйте.

Останні новини:  Що робити, якщо немає форми для випікання

? Забезпечте мінімальне освітлення дитячої кімнати: встановіть лампу-нічник із можливістю регулювати яскравість, придбайте USB-лампу чи світильник на акумуляторі. Привчайте дітей прибирати речі з підлоги, щоб у темряві не перечепитись.

Памʼятайте, що під час вимкнення світла діти можуть почуватися більш вразливими. Якщо дитина говорить, що боїться, не знецінюйте її почуття. Обійміть і скажіть, що в темряві справді може бути страшно, але ви разом.

Останні новини:  Що робити, щоб газонна трава була зелена та густа

Частіше повторюйте: «Будь-які труднощі минають, і темрява також».