Уперше за 35 років: у Сінгапурі знімуть заборону на утримання котів у будинках

11.06.2024   21:41    712

З вересня в Сінгапурі планують зняти заборону на утримання кішок у багатоквартирних будинках, де проживають понад 80% населення, яка діяла з 1989 року, повідомляє The Guardian.

Більшість житлового фонду міста-держави перебуває у віданні Управління житлового будівництва та розвитку Сінгапуру. Нині за утримання кішки у квартирі власникам загрожує штраф у розмірі до 4000 сінгапурських доларів (2970 доларів США) і ризик виселення домашньої тварини. Однак ця норма широко ігнорується в місті, відомому своєю законослухняністю, і багато жителів таємно заводять домашніх тварин

Проблеми можуть виникнути тільки в тому разі, якщо на порушника поскаржаться сусіди.

Останні новини:  У США повернуть ядерну зброю на бомбардувальники B-52: що відомо

Заборона поширюється на багатоповерхові будинки, які підпадають під дію Ради з житлового будівництва та розвитку (HDB), що була створена 1960 року для розв’язання житлової кризи, через що багато хто жив у перенаселених поселеннях без належних санітарних умов.

Заборону на кішок було введено щодо квартир HDB 1989 року, при цьому агентство заявило, що їх важко утримувати у квартирі та що “вони схильні скидати шерсть, випорожнюватися або мочитися в громадських місцях, а також видавати котячі звуки, які можуть доставляти незручності сусідам”.

На те, щоб влада Сінгапуру змінила гнів на милість і дозволила заводити вдома тварин, дуже вплинули самі громадяни. За інформацією видання, громадські консультації засвідчили, що переважна більшість людей — близько 90% тих, хто взяв участь в опитуванні, — вважають, що кішок слід дозволити як домашніх тварин у багатоквартирних будинках.

Останні новини:  В Китаї зявився двійник Ілона Маска

Згідно з новими правилами жителям буде дозволено мати до двох кішок, а також одну собаку затвердженої породи за умови, що вони пройдуть безкоштовний онлайн-курс володіння домашніми тваринами, а також чипують і зареєструють своїх вихованців. Власникам доведеться “вжити розумних заходів”, щоб захистити своїх кішок від небезпек, наприклад, установити сітки або решітки, щоб улюбленці не могли блукати або падати з вікон висотних будівель.




Крім того, для домогосподарств, де мешкають понад два коти, буде оголошено “амністію” за умови, що їхні власники подадуть заявку на отримання ліцензій протягом перехідного періоду.

Останні новини:  Ердоган планує провести переговори з Путіним

Згідно зі звітом Euromonitor International, на який посилається сінгапурська телекомпанія CNA, 2023 року в Сінгапурі налічувалося близько 94 000 домашніх кішок, що майже на 10% більше, ніж 2019 року.

У Сінгапурі також є чимала популяція безпритульних кішок, які бродять багатьма багатоквартирними будинками. Про них піклуються мешканці багатоповерхівок.


expert.in.ua