Добірка рецептів із сезонними продуктами червня

18.06.2024   04:02    402

Нарешті, прийшов цей сезон, коли можна поновити кількість вітамінів в організмі, завдяки свіжим овочам та фруктам. Соковита зелень на прилавках ринків і супермаркетів так і просить, щоб ми нарізали її завтра на салат. Сьогодні ми підготували для вас рецепти страв з червневими фруктами, а саме: полуницею, чорницею, черешнями та порічками. Також розповімо про рецепти на основі капусти, зелені, кабачків та огірків.

1. Полуниця та чорниця

Полуниця у середині червня стає найбільш соковитою, тому чудово підходить до будь-яких страв: і десертів, і салатів. В поєднанні з чорницею ці дві ягоди стають міксом із вітамінів C, K, A, B, PP та фолієвої кислоти. Що з ними приготувати?

Чізкейк з полуницею та чорницею у духовці

Інгредієнти:
1. для основи: 250 г борошна, 130 г масла, 3 ст. л цукру.
2. для начинки: 1 кг сиру маскарпоне або домашнього сиру, 300 г цукру, 150 мл сметани або йогурту, 3 яйця, 1 ч. л. ванільного цукру.
3. для топінгу: чорниця, полуниця та 90 г полуничного желе.

Змішати борошно з розтопленим маслом і додати цукор. Тісто має вийти схожим до пластиліну. На форму постелити пергаментний папір і рівномірно викласти тісто. У великій мисці змішати домашній сир, цукор, сметану, яйця та ваніль. Збити усе міксером на низькій швидкості до однорідної консистенції. Тоді виливаємо начинку у форму поверх основи.

Запікати у духовці приблизно 1 годину при температурі 180 градусів. Важливо, щоб середина була схожа на желе, бо інакше це буде звичайний запечений сирник. Також не варто відразу виймати чізкейк із духовки – нехай постоїть там хвилин 30 з повністю відкритими дверцятами.

Останні новини:  Звички, які заважають добитися успіху і розбагатіти

Коли чізкейк охолоне, можна починати прикрашати нарізаною полуницею та чорницею. Викласти їх по черзі за годинниковою стрілкою. Розчинити порошок для полуничного желе у 350 мл окропу. Дати трохи охолонути і ложкою акуратно заливати зверху чізкейк. Тоді покласти його у холодильник до повного застигання.

2. Черешня та порічки

М’якоть черешні містить у собі всі вітаміни групи В, а червоні порічки містять вітаміни A, PP, пектинові речовини та інші мікроелементи. З них виходять смачні компоти та варення. До того ж, вони чудово поєднуються між собою у десертах. Що цікавого можна з них приготувати?

Алкогольне морозиво із порічок і черешень

Вам знадобиться: 300 г черешень, 300 г порічок, 4 ст. л. цукру, 300 мл ігристого вина, 50 мл води.




Приготування:
Очистити черешні від кісточок, а порічки від гілочок. Усе це з’єднати та подрібнити у блендері. Після цього процідити через сито, аби позбутись зайвої шкірки та зернят. Додати цукор та збити виделкою до однорідної маси.

Додати воду та ігристе вино, швидко перемішати, щоб воно не встигло сильно вивітритись. Викласти ягідну масу у формочки та покласти у морозилку на 2-3 години. Після цього перемішати отриманий сік та встромити дерев’яні палички. Залишити до повного заморожування. Коли сік із порічок і черешень повністю затвердіє, його можна відразу подавати.

3. Молода капуста

Капусту можна назвати чемпіоном за кількістю мікроелементів та вітамінів. Вона збагачує організм калієм, магнієм, фосфором, залізом, пектином, яблучною та лимонною кислотою. Також капуста славиться кількістю своїх видів – від пекінської до кольрабі – що дозволяє готувати з нею безліч страв. Її можна додати до супу, запіканки, салату, з неї роблять голубці та багато іншого. Що ж ми підготували вам сьогодні?

Останні новини:  Вчені довели, що закохані жінки менш схильні до вірусних хвороб

Суп-пюре з броколі, цвітною та білокачанною капустою

Інгредієнти: 200 г білокачанної капусти, 200 г броколі, 200 г цвітної капусти, 1 шт. плавленого сиру, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морквина, 3 ст. л. зеленого горошку, лавровий лист, перець горошком та спеції за смаком.

Дрібно нашаткувати білокачанну капусту, нарізати броколі та цвітну капусту на шматки. Поставити у каструлю варити всі три види капусти. Картоплю нарізати великими кубиками і вкинути до каструлі з капустою. Засмажені цибулю та моркву також додати до супу. Додати спеції та лавровий лист.

Коли всі інгредієнти будуть готові, вийняти лавровий лист, додати горошок та натертий на тертці плавлений сир. Розмішувати поки сир не розчиниться. Після цього перелити суп у блендер або кухонний комбайн і перетворити його у ніжне пюре. Подавати з кількома ложками сметани безпосередньо у тарілку.

4. Свіжий кабачок

Кабачок – це овоч, що добре впливає на травну систему, а також здоров’я шкіри. Він містить мінеральні солі, що є важливими для обміну речовин в організмі людини. Цей овоч також багатий на каротин, а також вітаміни B1 і B2. Кабачок можна смажити, варити, запікати на грилі чи у духовці – та він ніколи не втратить свої корисні властивості. Що приготувати?

Кабачкова запіканка з яйцем

Що потрібно: 2 яйця, 2 ст. л. пшеничних висівок або житнього борошна, 1 великий кабачок, 1 броколі, 2 томати, 1 болгарський перець, дрібка солі, паприки, чорного перцю та 1 ч. л. кефіру або нежирних вершків.

Останні новини:  Ми думаємо, що повністю контролюємо своє тіло, але є функції, які нам непідвладні

Для приготування потрібно настояти броколі в окропі, потім викласти у форму для запікання. Тоді нарізати великими кільцями кабачок, томати розрізати на четвертинки. Болгарський перець нарізати скибочками. Тоді усі овочі рівномірно розподілити по всій формі.

Яйця змішати з висівками або борошном, додати усі спеції та кефір чи вершки. Залити яєчною основою усі овочі і поставити запікати у духовку на 30 хв при температурі 180 градусів.

5. Огірки та томати

На кінець червня починають дозрівати перші огірки та помідори. Вони є активними захисниками імунної системи, адже збагачені вітаміном B, A, K та C. Також у них містяться фруктоза та глюкоза, що допомагають тримати тіло в тонусі. Ловіть рецепт салату з огірками, помідорами та авокадо.

Що знадобиться: 500 г помідорів, 500 г огірків,500 г авокадо, 100 г цибулі, пів лимона, оливкова олія та спеції за смаком.

Для початку потрібно ретельно промити овочі. Тоді почистити цибулю і порізати її на дрібні кубики. Авокадо розрізати надвоє, вийняти кістки. Тоді порізати авокадо на кубики прямо у шкірці і вивернути їх у миску. Після цього нарізати решту овочів на кубики приблизно такого ж розміру, як і авокадо, і з’єднати з іншими інгредієнтами.

Приготувати заправку, з’єднавши сік з половини лимона, спеції і оливкову олію. Влити соус до решти продуктів і перемішати.

А що зазвичай готуєте у червні ви?


vsviti.com.ua