Найбільша загроза за десять років: військові бази США у Європі переведені в стан підвищеної готовності

01.07.2024   15:21    295

Декілька військових баз Сполучених Штатів Америки (США) у Європі переведені у стан підвищеної готовності. Це рішення пов’язане з найбільшою загрозою терактів чи нападу на американські об’єкти або персонал за останні десять років.

Відомо, що стан підвищеної готовності також оголосили на базі в німецькому Штутгарті, де розташована штаб-квартира Європейського командування США. Про це повідомляє CNN.

Останні новини:  Голова розвідкомітету Конгресу виступив за “ширше” застосування зброї США по Росії

За даними видання, американські військові 30 червня підвищили рівень тривоги до стану захисту сил “Чарлі”. Цю інформацію журналістам підтвердили чиновники на умовах анонімності. Такий стан захисту застосовується або якщо вже стався якийсь інцидент, або якщо є розвіддані про підготовку нападу, терористичного акту.

Останні новини:  Шольц навмисно приховує правду про стан Байдена – експерт

Американські військові нещодавно отримали “активну надійну загрозу”. Так сказав один з чиновників зі США, який перебуває на одній з військових баз в Європі. За останні 10 років такого рівня загрози не фіксували.

Зазначимо, що такі європейські країни як Франція та Німеччина заявляли про підвищення рівня безпеки. Наприклад, Париж підняв систему оповіщення національної безпеки до найвищого рівня ще у березні. Це пов’язано з ризиком терактів під час Олімпійських ігор. Зазначимо, що вони пройдуть у французькій столиці вже в липні.

Останні новини:  Чи переможе НАТО без США: відповідь військового експерта


expert.in.ua