Компанія Cadillac випустила особливі суперседани Blackwing на честь гоночних машин

16.06.2024   17:12    372

У 2024 році три гіперкари Cadillac V-Series.R команди Cadillac Racing візьмуть участь у культових перегонах “24 години Ле-Мана” у Франції. 24-годинний марафон приурочений до прем’єри дорожніх суперседанів Cadillac CT4-V Blackwing Petit Pataud та Cadillac CT5-V Blackwing Le Monster, кожен з яких присвячений знаковим сторінкам історії американських автоперегонів і пов’язаний з легендарною трасою Сарте в Ле-Мані.

CT4-V Blackwing Blackwing Petit Pataud відзначає 75-річчя Cadillac Petit Pataud 1950 року – це гоночна машина на базі купе Series 61, оснащена 160-сильним 5,4-літровим двигуном V8, виступала в марафоні у Франції 75 років тому. Сучасний седан має 3,6-літровий двигун V6 із подвійним турбонаддувом, що розвиває потужність 480 кінських сил і крутильний момент 603 ньютон-метри, що дає змогу розганятися з місця до 100 кілометрів за годину всього за 4,1 секунди та розвивати максимальну швидкість 304 кілометри за годину.

Останні новини:  Названо найнадійніші преміальні автомобілі з пробігом

CT5-V Blackwing Blackwing Le Monstre віддає данину поваги 75-річчю Cadillac Le Monstre 1950 року, а також 101-й річниці перших перегонів у Ле-Мані. Седан оснащений 6,2-літровим двигуном V8 із наддувом, що розвиває потужність 680 сил і крутний момент 892 Нм. Обидва седани отримали ексклюзивний колір кузова Magnus Matte, доповнений вуглепластиковими деталями відтінку Stormhawk Blue, глянцево-чорними корпусами дзеркал заднього виду, чорними шильдиками і гальмівними супортами кольору Royal Blue.

Останні новини:  Новим драйвером продажів Jeep став кросовер із начинкою Peugeot
Cadillac
Cadillac
Cadillac
Cadillac

Салон виконаний у відтінку Phantom Blue з деталями кольору Santorini і Sky Cool Gray або Jet Black за вибором клієнта. Серед інших особливостей – надрукований на 3D-принтері медальйон важеля перемикання передач механічної коробки передач, накладки на пороги з лазерним гравіюванням, вишивка історичних номерів на сидіннях і декоративні панелі з синього вуглецевого волокна. Машини відносяться до 2025 модельного року і будуть випущені обмеженим тиражем. CT4-V Blackwing Petit Pataud зроблять 50 екземплярів, а CT5-V Blackwing Le Monstre буде не настільки рідкісним, оскільки компанія планує випустити 101 екземпляр цієї моделі.






nnews.com.ua

Останні новини:  BMW 7 Серії отримала просунутий автопілот