Вчені виявили в Індії унікальний артефакт XVI століття

30.06.2024   10:30    650

Під час візиту до індійського села Каліпатті археологи виявили унікальний артефакт. За даними The Times of India у розпорядженні вчених виявився давній напис, висічений у XVI столітті. Після розшифрування напису вони встановили, що він є інструкцією з будівництва каналу і резервуара для постачання води до місцевої громади.

Пошкоджений шлюз був у північній частині резервуара. Свого часу він використовувався для контролю надходження води. З напису випливає, що творцем резервуару є Пасува Кудумбан. Лідер команди археологів Нараянамурті поспілкувався із цього приводу з місцевими жителями. Вони повідомили, що Пасува Кудумбан був шановною людиною. Він їздив селом на слоні.

Останні новини:  У Казахстані знайшли мавзолей епохи Золотої Орди

Археологи виявили руїни другого резервуару під назвою yaanai thotti. У буквальному перекладі вона означає «слоновий резервуар». Кудумбан збудував його спеціально для свого слона. Вода в імпровізоване сховище надходила з потоку Наллатхангал, що протікав неподалік, по викопаному чоловіком каналу. Ім’я будівельника збереглося на селі. Місцеві мешканці називають на його честь своїх дітей досі.