Лікар перерахувала найважливіші вітаміни для чоловіків

29.06.2024   16:00    249

Дієтолог-нутріціолог Аліса Олефіренко розповіла, які вітаміни та з якого віку важливо приймати чоловікам для збереження здоров’я та довголіття.

Багато представників сильної статі вже з 30 років починають стикатися зі зниженням працездатності, активності та витривалості; з’являються різні патології серцево-судинної системи.

«Справа не у віці. Справа у зниженні чоловічого гормону тестостерону. Його вироблення, а також загальне здоров’я чоловіка можна підтримати вітамінами та мінералами», — каже фахівець.

Останні новини:  У чому користь мікрозелені і за що її люблять нутріціологи

Які ж вітаміни дуже важливо приймати чоловікам? Один з найголовніших нутрієнтів – це вітамін С. Він має велике значення для збереження чоловічого здоров’я та якісних характеристик насіннєвої рідини.

Не менш важливий компонент із розряду мінералів — цинк. Цей елемент відповідає за збереження генетичного матеріалу.

На фертильність чоловіка (здатність до запліднення) прямий вплив надає вітамін Е. Однією з причин чоловічої безплідності може стати дефіцит селену, тому важливо заповнювати його недолік.

Останні новини:  Два популярні продукти, які можуть спровокувати геморой

Також не завадить додати до вітамінного «меню» чоловіка магній (природний антидепресант та заспокійливий засіб для підтримки нервової системи), вітамін D (зменшує ризики росту пухлинних клітин передміхурової залози), йод (ключовий елемент для повноцінної роботи щитовидної залози).